вівторок, 19 лютого 2008 07:08

Ані Лорак обирає пісню на "Євробачення"

Філіп Кіркоров подарував Ані Лорак пісню "Загадкова жінка". Він хоче, щоб співачка виконала її на "Євробаченні-2008". Але композицію для конкурсу шляхом голосування обиратимуть глядачі Першого Національного телеканалу під час прямого ефіру 23 лютого.

Протягом місяця композитори з України надсилали пісні. Артистка мала обрати шість найкращих і записати їх на студії. Проте Лорак устигла записати лише чотири. Одну з них свою. Над іншою працювала з Кіркоровим в Афінах.

— Філіп запросив мене до однієї з найкращих у Греції студій звукозапису, — розповідає Ані Лорак. — Ми навіть встигли повечеряти з Костасом Маркесом — претендентом на "Євробачення" від Греції. А ще Філіп познайомив мене з режисерами та композиторами, які вже не раз працювали на цьому конкурсі. Вони прослухали нашу пісню, і вона їм сподобалася.

Пісню "Загадкова жінка" Кіркоров ще 2006 року запропонував Дімі Білану, якого тоді готував до "Євробачення". Але той захотів її переробити, але Філіп не дозволив.

За місяць Ані Лорак на розгляд надіслали загалом близько ста композицій. Вона має обрати 12 найкращих, що увійдуть до альбому, присвяченого "Євробаченню". Та їй майже нічого не сподобалося.

— Найбільше надсилали шансону та весільних пісень, — каже співачка. — Таке не можна виконувати на "Євробаченні". Вважаю, що пісні для серйозного конкурсу мають писати професіонали, а не люди з вулиці.

Із Ані Лорак на "Євробачення" поїде артист Андрій Данилко.

— Він хоче мене підтримати. — говорить вона. — Зараз дає поради, ділиться досвідом. Чула, що в Белград також збираються Віталік Козловський та Асія Ахат. Хочеться, щоб зі мною поїхало якнайбільше людей. Як тільки знайду спонсора, то складу список артистів і гостей, яких запрошу на конкурс.

2005 року Кіркоров допомагав готуватися до "Євробачення" білоруській виконавиці Анжеліці Агурбаш, яка тоді не увійшла до півфіналу. Інший білорус Діма Колдун посів під його опікою шосте місце, а Діма Білан 2006-го зайняв другу сходинку.

Зараз ви читаєте новину «Ані Лорак обирає пісню на "Євробачення"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути