четвер, 20 серпня 2020 00:05

Андрію Кузьменку дали звання Героя України

Лідеру гурту "Скрябін" Андрію Кузьменку посмертно присвоїли звання Героя України. Указ підписав президент Володимир Зеленський 17 серпня. Цього дня музиканту мало виповнитися 52 роки.

Андрій Кузьменко загинув 2 лютого 2015 року в автокатастрофі.

— Він був щирий і відкритий. Свій, — говорить Володимир Зеленський, 42 роки. — Із початком війни їздив на Схід і допомагав нашим захисникам. Кузьма і сам був справжнім оборонцем України. Воїном слова. Його зброя — ручка, папір і мікрофон.

Званням Героя України може нагороджувати глава держави, за законом. Ним удостоюють осіб, які здійснили визначний геройський вчинок.

— Скрябін зробив вагомий внесок в українську культуру і заслуговує всіх нагород у цій галузі. Проте звання Героя України не доречне, — каже політолог Віктор Таран, 42 роки. — Якби Кузьма був живий, то відмовився б від нагороди. Зневажав пафос, був вищий за це. З боку влади — це просто рішення задля піару, нічим вагомим не вмотивоване. Вважають, що певна категорія громадян це оцінить. Таке собі загравання з молоддю. Подібні рішення приймають, бо в соціальній та економічній сфері команда Зеленського нічого вагомого не досягла. Немає хліба — дають видовища.

Зараз ви читаєте новину «Андрію Кузьменку дали звання Героя України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути