Ексклюзиви
вівторок, 20 лютого 2018 00:05

Андрія Захтея засудили до шести з половиною років колонії

16 лютого у Криму 42-річному Андрієві ­Захтею присудили шість із половиною років колонії та штраф 220 тис. руб. — 105 тис. грн. Його звинувачують у підготовці диверсій на півострові.

В ніч на 7 серпня 2016-го в Криму затримали українців 39-річного Євгена Панова й Андрія Захтея. Російські спецслужби заявили, що ті були членами групи диверсантів, яка нібито планувала теракти в Криму. Захтей родом із Борислава на Львівщині. Працював у Криму таксистом.

Чоловіка звинуватили, що готував диверсії, незаконно зберігав зброю та набої й підробляв документи. У лютому торік російське слідство перевело Захтея з московського СІЗО "Лефортово" в Крим. У березні написав заяву до міграційної служби РФ з проханням позбавити його російського громадянства. Наприкінці червня торік підписав досудову угоду зі слідством.

— Андрій не винен, — каже дружина Оксана Захтей. — Говорити про його обмін не доводиться. У перші списки не потрапить. У Росії сидять режисери та журналісти, а Андрій — простий водій. Договір зі слідством був на п'ять років ув'язнення. П'ять років не дали. Напевно, буде оскарження.

— Матимемо 10 днів, щоб подати скаргу на рішення суду. Андрій Захтей оскаржить вирок, хоча раніше уклав угоду зі слідством, — каже адвокат Ігор Пивоваров.

Інший фігурант цієї справи Євген Панов залишається в СІЗО до 9 квітня 2018 року.

"Конвеєр незаконних вироків окупанта проти українців не зупиняється. Засуджуємо свавілля окупанта в окупованому Криму", — написала речник Міністерства закордонних справ 40-річна Мар'яна Беца.

Зараз ви читаєте новину «Андрія Захтея засудили до шести з половиною років колонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути