четвер, 22 липня 2021 09:50

Андрій Бєляєв загинув під час мінометного обстрілу

Удень 13 липня російські бойовики на Донбасі атакували захисників України з крупнокаліберних мінометів і артилерії, заборонених Мінськими домовленостями. Били по селу Причепилівка Старобільського району на ­Луганщині.

Автор: ФОТО З САЙТА NOVYNARNIA.COM
 

Вулиці села й позиції українських військових засипали пів сотні мін і снарядів. Влучили в гараж, де стояла техніка 57‑ї мотопіхотної бригади ім. Отамана Костя Гордієнка.

— Капелан Женя Малисевич відійшов від мікроавтобуса "Фольксваґен" за 10 хвилин до обстрілу, — каже керівник "Капеланського патруля" Павло Царевський. — Це його врятувало.

Автор: ФОТО З САЙТА NOVYNARNIA.COM
  Солдати Андрій Бєляєв (на фото ліворуч) і Олександр Горбенко родом із Дніпропетровщини. Обоє загинули на Донбасі. Андрій — під час мінометного обстрілу, Олександр помер через чотири дні після поранення
Солдати Андрій Бєляєв (на фото ліворуч) і Олександр Горбенко родом із Дніпропетровщини. Обоє загинули на Донбасі. Андрій — під час мінометного обстрілу, Олександр помер через чотири дні після поранення

Унаслідок обстрілу загинув солдат 38‑річний Андрій Бєляєв, ще троє отримали поранення.

Андрій Бєляєв родом із міста Нікополь Дніпропетровської області. Мав позивний "Бєлий".

— Прийшов на війну 2014‑го, добровольцем, — каже військовий журналіст Олександр Махов. — Тихий герой. Звичайний, мовчазний, яких на війну пішли тисячі. У визначних боях участі не брав, але роботу виконував совісно.

17 липня Андрієві Бєляєву мало виповнитися 39 років. Залишилися батьки і троє неповнолітніх дітей.

19 липня в Харківському опіковому центрі помер солдат 29‑річний Олександр Горбенко. Отримав поранення, мав опіки 80% тіла.

Увесь день 15 липня російські найманці били з артилерії та крупнокаліберних мінометів по селищу Нью-Йорк Бахмутського району Донецької області. Атакують його два тижні поспіль, бо Росію дратує назва — до 1 липня називалося Новгородське.

Олександр Горбенко родом із Кривого Рогу на Дніпропетровщині, на російсько-українській війні з 2014 року. Його батько Василь Холод — ветеран 40‑го батальйону територіальної оборони "Кривбас".

Зараз ви читаєте новину «Андрій Бєляєв загинув під час мінометного обстрілу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути