Ексклюзиви
середа, 16 листопада 2011 00:30

Андрія Слюсарчука обвинувачують у шахрайстві

Автор: фото: Ярослав СТАНЧАК
  Міліціонер веде Андрія Слюсарчука до приміщення управління міліції у Львівській області в понеділок о 18.31. Його затримали того ж дня вранці в Києві
Міліціонер веде Андрія Слюсарчука до приміщення управління міліції у Львівській області в понеділок о 18.31. Його затримали того ж дня вранці в Києві

40-річного Андрія Слюсарчука арештували в понеділок у Києві. Його звинувачують у підробці документів про медичну освіту та шахрайстві. На допити у кримінальній справі не з'являвся. Увечері того ж дня Андрія Слюсарчука доставили в управління міліції у Львівській області.

— У найближчі дні коментарів не надаємо, — каже "ГПУ" наступного дня прес-секретар львівської міліції Денис Харчук. — Затримувала Слюсарчука львівська міліція, бо тут порушена кримінальна справа.

Андрій Слюсарчук неодноразово брав участь у телевізійних шоу, в яких демонстрував свої надзвичайні здібності. Начебто запам'ятав 30 млн цифр числа "Пі" та виграв у комп'ютерної шахової програми "Рибка", яку не можуть переграти навіть гросмейстери. Запевняв, що у 18 років закінчив Московський медінститут ім. Пирогова, а згодом факультет психології Санкт-Петербурзького університету. Називав себе видатним нейрохірургом і професором. У жовтні цього року отримав державну премію в галузі освіти.

З'ясувалося, що насправді Андрій Слюсарчук навчався у профтехучилищах Козятина Вінницької області та Червонограда на Львівщині. Правоохоронці підозрюють, що через його лікарську практику постраждали кілька десятків людей, щонайменше троє загинули.

— Я кілька разів бачився зі Слюсарчуком, — розповідає "ГПУ" народний депутат Ярослав Кендзьор, 60 років. — Справляв враження чоловіка не зовсім адекватного — божевільні очі, дивний вираз обличчя, експресивна міміка. Кримінальний шлейф за Слюсарчуком тягнеться вже 20 років, але затримали його тільки зараз. Я особисто спілкувався з головним міліціонером Львівщини Богданом Щуром. Аргумент у нього був один: "Ми не можемо його затримати, доки немає відповідних документів, відповідей на всі запити". Чітко простежується, що Слюсарчук уповав на зв'язки з правоохоронцями, колишніми прокурорами, представником судово-медичної експертизи. Постає питання, що їх пов'язувало? Відомо, що він оперував психотропними препаратами. За такими речовинами завжди ходять великі гроші. Історія зі Слюсарчуком — це наймасштабніша афера за 20 років незалежності України.

Зараз ви читаєте новину «Андрія Слюсарчука обвинувачують у шахрайстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути