середа, 21 листопада 2007 07:11

Аллі Адамлюк після аварії ампутували ногу

Екскурсійний автобус із 23 учнями вінницької школи N26 близько третьої години дня в суботу розбився біля села Лукашівка Літинського району на Вінниччині. Діти з двох сьомих класів поверталися з екскурсії в Меджибіж.

Чотири учні нині перебувають у вінницькій лікарні ім. Пирогова. У 7-класниці Олени Головатюк тріщина в хребті, а в трьох хлопців з її класу — струс головного мозку.

— Дорослі спереду сиділи. Постраждали найбільше, бо основний удар прийшовся на перед автобуса, — розповідає директор школи N26 Віталій Козаченко. — У 44-річної Нелі Іваськової, класної керівнички 7-Є, сильний забій тазових кісток та ущемлення спинного мозку. В екскурсовода перелом ноги.

За даними обласного ДАІ, 34-річний водій Олександр перед Лукашівкою хотів обігнати колону авто попереду, тому виїхав на зустрічну смугу. Спереду побачив машину, натиснув на гальма й хотів повернути кермо. Однак на слизькій дорозі автомобіль занесло на узбіччя. Мікроавтобус з"їхав у кювет і врізався в дерево. Чоловік мав шість років стажу керування.

Найбільше постраждала знайома водія, яка сиділа відразу за ним.

26-річній Аллі Адамлюк затиснуло ногу, — розповідає лікар літинської лікарні 35-річний Вадим Кравченко. — Сидіння заклинило, й ми не могли вивільнити її. Дівчина лежала непритомна. Через омертвіння тканин ногу довелось ампутувати. Крім того, в неї відкритий перелом тазових кісток.

Турпоїздку організувала вінницька фірма "Світлана Люкс".

— Ми вже не перший рік співпрацюємо з цією фірмою, завжди все було нормально, — запевняє директор. — Автобус новий — 2006 року випуску, ввечері пройшов техогляд, всі документи були в порядку.

В обласному ДАІ запевняють, що без супроводу автобус не мав права виїздити за межі міста. Відмітку в ДАІ на право виїзду водій не поставив.

— Ми вже давно збиралися в Меджибіж їхати, спочатку група не набралася, потім переносили екскурсію, — згадує 7-класниця Аліна Мазур. — Я теж гроші здавала, але в четвер мама заборонила їхати. Сказала, що погода зіпсувалася й наполягла, щоб я забрала гроші.

Зараз ви читаєте новину «Аллі Адамлюк після аварії ампутували ногу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути