четвер, 30 грудня 2010 07:30

Алкоголь і цигарки не продаватимуть у кіосках

Київрада заборонила продаж алкоголю і сигарет в кіосках та магазинах площею до 40 кв. м. Рішення набуде чинності з 31 березня 2011 року. Чиновники пояснюють, що борються зі шкідливими звичками серед населення.

— Порушників позбавлятимуть дозволу на торгівлю, а МАФи демонтовуватимуть. Скоріше за все, перевірки будуть у формі рейдів, — каже Алла Шлапак, голова постійної комісії Київради з питань охорони здоров'я.

Власники кіосків бояться, що доведеться припиняти торгівлю. Виручка з продажу алкоголю та цигарок — основа прибутку.

— З пива виторг непоганий. У мене воно дешевше, ніж у магазинах. І свіже завжди, бо привозять малими партіями і часто. То покупців багато. Шо ж, не буде пива, будемо торгувать хлібом. А може, нада буде закриватися, — говорить 55-річна Світлана Кузьміна, власниця кіоску на вул. Глибочицька.

Виробники алкоголю і тютюнових виробів негативно оцінюють заборону.

— Це все марно робиться. Якщо людина захоче, то все одно купить спиртне чи сигарети. Просто треба сформувати умови, щоб не хотілося випивати, а заборона — це не здоровий спосіб, — запевняє Володимир Демчак, президент Української торгово-промислової конфедерації. — Сама зарплата в тисячу гривень веде людину до прилавка напитися. А щодо пива, то це абсурд, адже регламенту щодо його продажу немає. Таким чином влада тільки зажене в тінь половину ринку. Є такий вислів: "Не казаться, а быть!" Так от у нас більше демонстрації, ніж дій.

У січні Київрада розгляне питання обмеження продажу алкоголю в усіх торговельних місцях з 22.00 до 8.00.

Зараз ви читаєте новину «Алкоголь і цигарки не продаватимуть у кіосках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути