вівторок, 25 березня 2008 07:07

Актриса Юлія Ткаченко померла від раку

 

Учора на Байковому кладовищі поховали 78-річну київську акторку Юлію Ткаченко. Вона померла від раку. У столичному Театрі ім. Франка жінка грала 58 років. Серед її ролей — Касандра, Леді Макбет, Васса Желєзнова, Інгігерда. Її улюбленою була Клара з вистави "Візит старої дами".

— Юлія Семенівна до останнього приховувала свою хворобу, — каже завідувач літературної частини театру Наталя Пономаренко, 52 роки. — З грудня перестала приходити в театр, лежала вдома. Не хотіла їхати в клініку. Із театру теж нікого не хотіла бачити, казала, що це її право. Тому провідувати її ніхто не ходив.

Юлія Ткаченко народилася в Києві. Її мати Катерина Рой була акторкою, а батько Семен Ткаченко — директором Театру ім. Франка. У київському театральному інституті Юлія закохалася в свого однокурсника Михайла Задніпровського.

— Він був неймовірно красивий, грав героїв-коханців, — розповідала Ткаченко. — Не пропускав жодної дівчини. Мати казала, що з нього не вийде гарного чоловіка.

Але коли Михайло запропонував Юлії одружитися, вона погодилася. 1950-го їх обох, як випускників-відмінників, запросили працювати в театр Франка. 1953 року в подружжя народився син Олександр. Нині він теж грає в цьому театрі.

Коли 1980-го помер чоловік Ткаченко, актриса на кілька місяців кинула роботу. Зачинилася у квартирі, ні з ким не спілкувалася. Пізніше зізнавалася, що хотіла покінчити з життям, але боялася, що її не пробачить син.

— Востаннє вона прийшла в театр у грудні, грала у виставі "Лев і Левиця" тещу Льва Толстого, — згадує Наталя Пономаренко. — Розказувала анекдоти, веселилася. Випила з акторами трохи червоного сухого вина — вона його обожнювала.

Зараз ви читаєте новину «Актриса Юлія Ткаченко померла від раку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути