пʼятниця, 15 жовтня 2010 04:56

Як нова плата за опалення вплине на сімейний бюджет?
6

Олександр Лобода, 70 років, старший майстер котельні, Тернопіль:

— Доведеться кидати палити. Бо ж за опалення платити обов'язково потрібно, а в цьому можна себе обмежити. І син курить. От тепер разом будемо спортом займатися. Живемо в маленькій квартирі — 26 квадратних метрів. Міняти на ще меншу — то не вихід.


Алла Галамага, 40 років, продавець, Вінниця:

— На теплі економити не будемо, бо в хаті дитинка маленька, 2 роки. Зекономим на солодощах. Ціни піднімають. А вони не знають, що ті труби ледь теплі. За що платити? Хай перше теплотраси відремонтують, щоб нормально тепло надходило.


Андрій Павліш, 34 роки, менеджер, Львів:

— Особливо ніяк. Винаймаємо з дружиною половину старого особняка. Усю хату опалює кафельна пічка. Маленькі кімнати нагріває швидко. Економна. Зимою, кажуть власники, на 100 гривень комунальні послуги піднімуться. А це особливої погоди в сімейному бюджеті не зробить.


Тетяна Шинкаренко, 25 років, медсестра, Черкаси:

— Перейдемо на пісніші продукти. Раніше дитині намагалися купляти всього потроху. Тепер точно не зможемо брати м'ясного. Будемо обходитися одними кашами. У нас приватний будинок, то опалення досі не включаємо, теж економимо.


Андрій Суіменко, 31 рік, безробітний, Гадяч Полтавської обл.:

— У мене меншій дочці рік і 8 місяців. Морозити її не збираємося, тому палити будемо як завжди. Аби якось вижити за такого подорожчання, жінка вимушена до 3-річного віку дитини вийти на роботу. Відмовимося від пива, яке всі дорослі в нас люблять. Улітку до родичів на Дніпропетровщину не поїдемо, як кожного року.


Марія Йощенко, 72 роки, пенсіонерка, с. Зуївці Миргородського р-ну Полтавської обл.:

— Про що говорити, коли за газ платили 400, а зараз маємо віддати 800 рублів. Моєму дідові 76 год. Пенсія тоже 800 рублів. А лікарства, а хліба купити? Трудно зараз, дуже трудно.

Зараз ви читаєте новину «Як нова плата за опалення вплине на сімейний бюджет?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути