вівторок, 15 грудня 2015 00:25

"Як дітям пояснити, що Миколай нічого не принесе, бо татові не платять грошей?"

Автор: ФОТО З САЙТА www.zik.ua
  Гірники міста Нововолинськ на Волині ходять дорогою міжнародного значення Київ – Варшава 11 грудня. Вимагають погашення боргів із зарплатні
Гірники міста Нововолинськ на Волині ходять дорогою міжнародного значення Київ – Варшава 11 грудня. Вимагають погашення боргів із зарплатні

На 4 год. перекрили дві дороги неподалік митниці Ягодин – Дорогуськ на кордоні з Польщею шахтарі міста Нововолинськ Волинської області. 11 грудня протестували проти закриття шахт. Вимагали погашення боргів із зарплатні.

На дорогу міжнародного значення Київ – Варшава і трасу Київ – Ковель – Ягодин вийшли близько 250 гірників.

— Терпець увірвався, — каже 43-річний Василь Гура з нововолинської шахти №9. — Отримали лише частину зарплати за вересень і жовтень. За листопад ні копійки не бачили. Буває, гірник без куска хліба йде на роботу. У багатьох — по четверо-п'ятеро дітей. Як пояснити їм, що Миколай нічого не принесе, бо татові не платять грошей? Не пропуска­ли ні легковиків, ні вантажівок, ні рейсових автобусів. Зробили виняток для поляка-візочника. Хтось не встиг на літак, хтось порушив термін транзиту автівок на закордонній реєстрації. Мусимо так поводитися, аби нас нарешті почули.

У понеділок голови профспілок нововолинських шахт зібралися на збори. Планують продовжити перекриття доріг.

— Ми на місці мало можемо цьому зарадити. Треба, щоб до нас дослухалися в Києві, — говорить Федір Богдан, гендиректор "Волиньвугілля".

10 грудня близько 100 червоноградських гірників пікетували Львівську облдержадміністрацію. Вимагали надання ­коштів на оновлення вугільної ­галузі, підвищення закупівельних цін на вугілля та вчасну ­виплату зар­плати. Їм погасили 69% заробленого за жовтень.

Колишні міліціонери вперше вийшли на мітинг

Близько 400 колишніх міліціонерів прийшли 13 грудня до будівлі Міністерства внутрішніх справ на столичній вул. Богомольця, 10. Вимагали скасувати наказ про створення атестаційних комісій. Це перший за часів незалежності мітинг правоохоронців.

8 грудня закінчився перший етап переатестації міліціонерів на поліцейських у столиці й області. Понад третина правоохоронців провалила тести, їх звільнили.

— Атестаційні комісії не зважають на сімейні та інші фактори. Багатьом із нас недовго залишається до пенсії. Але не можемо вийти на неї чи продовжити роботу, бо частина з нас не пройшли переатестацію або проходять, — розповідає 50-річний Петро Васюк, голова місцевої профспілки працівників органів внутрішніх справ.

— Никакой митинг не изменит моей решимости: в новой полиции не будет некомпетентных и грязных ментов. Будут только пользующиеся доверием людей копы, — каже міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, 51 рік. — Ми разворошили улей. Рушится уклад жизни? Большие и малые кормушки? Для вас, вчерашние, так и будет.

Зараз ви читаєте новину «"Як дітям пояснити, що Миколай нічого не принесе, бо татові не платять грошей?"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути