Ексклюзиви
вівторок, 21 грудня 2010 02:00

Ахметов і Крутой витратили на донецьких сиріт п'ять мільйонів

Автор: фото: Тетяна ЗАРОВНА
  Рінат Ахметов (ліворуч) та Ігор Крутой роздивляються подаровані ними в неділю книжки для вихованців макіївського дитячого будинку ”Проліски”
Рінат Ахметов (ліворуч) та Ігор Крутой роздивляються подаровані ними в неділю книжки для вихованців макіївського дитячого будинку ”Проліски”

У неділю олігарх Рінат Ахметов із московським композитором Ігорем Крутим привітали сиріт із днем Святого Миколая. Зранку побували в дитбудинку сімейного типу в місті Докучаєвськ. Близько 11.30 під'їжджають у макіївський дитячий будинок "Пролiски".

— Я боюся, — говорить 3-рiчний хлопчик у костюмі Зайченяти, заглядаючи у святково прикрашену залу. Вихователька в костюмі Зайчихи заводить 15 малюків і розсаджує на стільчики біля ялинки.

У двір заїжджає чорний броньований "мерседес" S-класу. Рінат Ахметов виходить із водійського місця. Ігор Крутой відкриває передні пасажирські двері. У дворі стоять двоє кремезних охоронців, вийти з машини не допомагають. Назустріч Ахметову поспішає літня завідувачка дитбудинку.

— Рінат, — простягає руку сивій жінці Ахметов. — Можна пройти?

Один охоронець стає біля дверей. Тримає на руках темно-синє пальто Ахметова і чорне пальто Крутого.

Гості надівають бахіли і проходять у залу. Сідають у першому ряду. Після закінчення концерту дарують дітям м'які іграшки з символами футбольного клубу "Шахтар" і цукерки.

— Нас із Рінатом познайомили спільні друзі за вечерею 15 років тому, — розповідає "ГПУ" російською Ігор Крутой. — Це було в Америці. Ми почали спілкуватися, їздити один до одного в гості. Виявилося, у нас спiльні погляди, почуття гумору. А потім у мене було весілля і я запросив його бути свідком на ньому.

Із дитбудинку журналістів на двох автобусах везуть в один із ресторанів стадіону "Донбас Арена". 300 дітей із 12 інтернатів за великими круглими столами там їдять десерти і фрукти. Фотографуються з ляльками-велетнями. Серед них переважають кроти — це символ "Шахтаря".

На акцію витратили понад 5 млн грн. Ці кошти надійшли на рахунки дитячих будинків та інтернатів. Працівники благодійного фонду Ахметова "Розвиток України" стверджують, що контролюють, як ці гроші витрачають.

Акція "Рінат Ахметов, Ігор Крутой — дітям" проходить уже 10 років поспіль.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов і Крутой витратили на донецьких сиріт п'ять мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути