пʼятниця, 26 травня 2017 06:50

9892 абітурієнти не прийшли на незалежне оцінювання

23 травня в Україні почалося ­зовнішнє незалежне оцінювання. На нього зареєструвалися 240 881 осіб — майже на 27 тис. менше, ніж торік. Для участі потрібно було з'явитися в пункт проведення ЗНО із запрошенням, ­сертифікатом учасника і паспортом або свідоцтвом про народження.

Перший тест провели з обов'язкових предметів — української мови й літератури. Кожен абітурієнт має право скласти тести з чотирьох обраних предметів. Однак його не допустять до інших, якщо не склав обов'язкові.

9892 зареєстровані випускники на ЗНО не прийшли. 94 не допустили до іспитів через запізнення чи відсутність обов'язкових документів.

— Процедура оцінювання така ж, як і в попередні роки. Дітей на вході перевіряли металошукачами й попереджали, що не можна користуватися ґаджетами, шпаргалками і перемовлятися, — каже директор київської спеціалізованої школи № 148 Сергій Горбачов, 58 років.

За результатами тестів до регіональних центрів оцінювання якості освіти надійшло 12 апеляційних заяв про порушення процедури тестування.

Абітурієнти, які не потрапили на тестування, можуть скласти іспити пізніше. Для цього протягом п'яти днів після проведення ЗНО мають подати повторну заяву та документ зі вказаною причиною неявки.

Жителі окупованого Криму і зони АТО можуть вступати до українських вузів за спрощеною процедурою — через освітні центри "Донбас-Україна" та "Крим-Україна" з 19 червня до 30 вересня. Там потрібно скласти іспити з конкурсних предметів.

26 травня пройде наступний тест — з іноземних мов. Випускників перевірятимуть на знання німецької, іспанської та французької.

Зараз ви читаєте новину «9892 абітурієнти не прийшли на незалежне оцінювання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути