четвер, 15 вересня 2011 00:00

92 тисячі першокурсників не отримали студентські квитки

На 12 вересня студентські квитки отримали близько 124 тис. першокурсників. Решта із 216 тис. зарахованих до вузів цьогоріч поки що не мають документів, повідомляє Міністерство освіти.

13 вересня на прес-конференції в інформагентстві "Наш продукт" експерти пояснювали причини такої заборгованості держави. Представники деяких студентських об'єднань затримку пов'язують з начебто безвідповідальністю навчальних закладів, які не подали заявки на друк квитків.

— Не всі вузи добросовісно поставилися до своїх обов'язків, — каже Артем Никифоров, голова Асоціації керівників органів студентського самоврядування столиці.

Ці дані заперечив Олег Руденко, представник заступника генерального директора "Нашого продукту". Агентство провело власне розслідування. Опитало близько 40 вузів. Там заявки на друк документів подали вчасно. Основна причина затримки — Міносвіти втратило контроль за процесом друку документів про освіту. Цим опікується приватне акціонерне товариство "Науково-дослідний інститут прикладних інформаційних технологій", з яким у Міносвіти навіть немає прямих договорів. У цієї фірми є доступ до інформаційних баз студентів. Вона відповідає за адміністрування інформаційних систем у сфері освіти, персоналізує студентські і дипломи. За це отримує в тому числі державні гроші.

— На сьогодні фактичним власником та адміністратором інформаційних систем є комерційне підприємство, не підпорядковане міністерству і ним не врегульоване. МВС на основі переданих нами документів відкрило кримінальну справу по факту незаконної продажі фальшивих документів про освіту. Фігурантом справи є "НДІ ПІТ", — розповідає Олег Руденко.

Зараз ви читаєте новину «92 тисячі першокурсників не отримали студентські квитки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути