Єдина військова частина в Україні, де фасують сухпайки солдатам, розташована в місті Козятин на Вінниччині. Усі продукти — національного виробництва. Вартість набору — 48 грн. За останній місяць активної фази антитерористичної операції на Донбасі тут спакували та відправили понад 50 тис. пайків.
— Пакунки для сніданку, обіду та вечері — різні, — кажуть у частині. — Галетне печиво замість хліба, перлова або рисова каша з м'ясом, паштет і кава на сніданок. На обід і вечерю — яловичі консерви, чай, мед. Усе це пакуємо у невеличкі пакети. Для спецпризначенців положено ще шоколад та ізюм. Груповий пайок — для п'яти-десяти військових, які чергують на блокпостах, теж відрізняється. Крім стандартного набору харчів, їм видають також крупи, макарони, консервовану квасолю та концентровані супи. Для того, аби солдати могли готувати собі їжу в польових умовах, у нашій частині розробили міні-польові кухні та триноги. Їх легко помістити у звичайний рюкзак.
Коментарі