вівторок, 27 грудня 2011 07:45

50 тисяч доларів заплатять за Єврогімн

— Хочемо такий Єврохіт, щоб до серця проймав і увесь стадіон одразу підхопив. От як гімни англійських футбольних клубів — гонорово, як у "Манчестер Юнайтед", просто й зрозуміло, як у фанів "Челсі", щиро й пронизливо, як у"Ліверпуля", — каже про конкурс на народний хіт до Євро-2012 музикант і продюсер 48-річний Сергій Кузін.

Його започаткували за підтримки благодійного фонду віце-прем'єр-міністра Бориса Колеснікова.

— Єврогімн має бути слов'янський і позитивний, добрий, але не добренький, яскравий, але без мішури, — продовжує Кузін.

Усю необхідну інформацію про акцію, правила конкурсу, реєстраційну форму для учасників розмістили на офіційному сайті проекту www.eurohit.com.ua. Він розпочав свою роботу 21 грудня.

Переможець конкурсу отримає $50 тис., це 400 тис. грн, від фонду Колеснікова.

— 25 тисяч за музику й стільки — за слова. Можна надіслати пісню, або тільки мелодію, або лише текст. Слова пісні треба надсилати українською, польською, англійською та російською мовами. Відбір триватиме до 15 лютого 2012 року. Коли оберуть переможця, журі визначить звукорежисера, аранжувальника, музикантів та вокалістів, які запишуть пісню на студії.

— Це не буде офіційний гімн Євро-2012 на території України, це буде народний гімн, який придумають українці самі для себе, — говорить Юрій Громницький, речник Колеснікова.

— 25 тисяч доларів — це великий гонорар, — каже один з українських композиторів. Просить не вказувати його прізвище. Він писав музику до пісень Ірини Білик, Ані Лорак, Таїсії Повалій і кількох російських комедій. — Композитори у Києві заробляють по 1-2 тисячі доларів за замовлення. Більші гроші — тисяч 10-20, якщо його музика стане популярною, а пісня — хітом. Не буду писати музику до Євро навіть за 25 тисяч доларів. У конкурсах подібного роду перемагають "свої". Візьмуть письменника — друга когось із "регіоналів". Музику напише якийсь попсовий російський композитор. А заспіває той, хто співав за Януковича на виборах. Пісня буде така собі — два куплети з римами гол-футбол, грати-вболівати і примітивним приспівом. Справжні народні хіти лежатимуть на поличках.

Зараз ви читаєте новину «50 тисяч доларів заплатять за Єврогімн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути