Ексклюзиви
середа, 30 липня 2008 07:11

4-річні хлопці загубилися між селами

  Валентина Пахомова (праворуч) та Ярослава Задираку сфотографували біля пожежної частини Єрок Катеринопільського району на Черкащині
Валентина Пахомова (праворуч) та Ярослава Задираку сфотографували біля пожежної частини Єрок Катеринопільського району на Черкащині

У селищі Єрки Катеринопільського району на Черкащині до місцевої пожежної частини невідомий чоловік чорною "волгою" привіз двох 4-річних хлопчиків. Він підібрав дітей на дорозі Катеринопіль–Звенигородка.

— Привіз малих о дев"ятій вечора. Побачив їх неподалік сусіднього села Стебне Звенигородського району. Це приблизно за 5 кілометрів од Єрок. Водій поспішав, ми його навіть не встигли запитати, хто й звідки. Дітям рятувальники дали їсти, що хто взяв із дому. Хлопці тільки так уплітали картоплю із салатом і консервою. Працівники почали розпитувати дітей, звідки вони й як їх звуть. Русявий назвався Ярославом, сказав імена батьків. А от прізвища не знав. Білявий — Валентин Пахомов. Він згадав вулицю, де живе його родина, — розповідає помічник начальника МНС області 41-річний Костянтин Проценко.

Рятувальники зателефонували 65-річному Валерієві Пахомову, дідові Валентина. Той за кілька хвилин приїхав до частини велосипедом.

Хлопці живуть по сусідству. Мати Ярослава Задираки в сльозах розказала: того дня малі гуляли, як завжди — то в одного вдома, то в другого. Дорослі думали, що так було й увечері — загулялися. А коли зрозуміли, що діти зникли, почали шукати.

— Невістка Тоня годувала 15-місячну доньку. А Валік у той час вийшов на вулицю, — згадує бабуся Валентина 61-річна Надія Пахомова. — Вона побігла по сусідах — сина ніде не було. У неї був не то що страх — жах в очах. Підняла всю вулицю, бігали, шукали біля ставу. Коли знайшовся, питала, синочку, чого ж ти пішов так далеко? А він так очі опустив винувато: я заблудився, каже. Ви не подумайте, що батьки безвідповідальні, вони трусяться над дітьми. Хлопчикам же ще й по 5 років немає, страху не мають, що зайшли від дому далеко. Онук розказав мені, що вони йшли додому, — зітхає Надія Григорівна. — Ми просимо того чоловіка відгукнутися, хочемо віддячити. Нехай подзвонить нам за телефоном 8 (0442) 9 03 81. Зараз знаєте скільки випадків, коли дітей крадуть на органи. І хлопцям із чергової частини дякуємо, що нагодували й привезли додому.

Начальник Катеринопільського райвідділу МНС 33-річний Руслан Слободяник припускає: діти пішли до родичів Ярослава Задираки в сусідню Залізнячку. Тільки поворот на те село проминули.

Зараз ви читаєте новину «4-річні хлопці загубилися між селами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути