Ексклюзиви
вівторок, 28 травня 2019 00:00

39 годин гасили міське сміттєзвалище

— Диміло в одному місці, а горіло — десь на глибині та в іншому. Трактор розгортав сміття, а пожежники заливали водою, яку брали з річки Коломак. Сморід стояв жахливий, — розповідає 37-річний Віталій Шкаревський зі Служби надзвичайних ситуацій Полтавської області.

Пожежники гасили сміттєзвалище в селі Макухівка Полтавського району 39 год. Вигоріло 800 кв. м. Про пожежу повідомили 22 травня о 2:40. До обіду 23 травня ліквідували вогонь на території 600 кв. м. Повністю загасили о 17:35.

— Торік на сміттєзвалищі у Макухівці сталися 23 пожежі. Причина завжди одна — необережне поводження з вогнем невідомої особи, — каже 46-річна Світлана Рибалко, керівник прес-служби ДСНС Полтавської області. — На самому смітнику живуть люди. Постійно щось копають та випалюють. Років із 15 тому в смітті знайшли міну. Наші піротехніки вирішили підривати на місці, бо перевозити було небезпечно.

Цього року полтавське міське сміттєзвалище горіло сім разів.

Зараз ви читаєте новину «39 годин гасили міське сміттєзвалище». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути