Ексклюзиви
четвер, 22 січня 2009 20:58

2009 рік буде теплим - річний прогноз погоди від народного ситноптика Володимира Лиса

 

Мороз і сніжні хуртовини до березня й погожу весну та спекотне літо до середини вересня передбачає у своєму річному прогнозі погоди на 2009-й народний синоптик із Луцька 58-річний Володимир Лис.

— Я дотримуюся прогнозування лише за своїм методом спостереження із 26 грудня по 6 січня. Ці дні мов би проектують погоду на відповідні місяці року, — каже прогнозист. — 26 грудня — на січень, 27 — на лютий і так далі.

Синоптик передбачає, що цьогорічний лютий буде щедрим на сніг, частково мокрий. На початку місяця очікують короткочасну відлигу. У другій декаді буде холодно. Але 11–13 лютого дощитиме. Потому хуртовини з незначним морозом протримаються до кінця місяця.

Березень має бути морозним і холодним. У середині місяця можливі снігопади й хуртовини, а наприкінці другої десятиденки мокрий сніг із дощем. Весняного потепління слід сподіватися у третій декаді.

Весну відчуємо на початку квітня. Майже всі дні першої декади й початок другої будуть теплими й сонячними. 12–14 квітня похолодає, дощитиме. За кілька днів потепліє, повітря прогріється до +15...+18°С.

— Погожа погода триватиме до кінця квітня. Отож святкуватимемо Благовіщення, Вербну Неділю та Великдень із весняним сонцем і теплом, — каже Володимир Лис.

Травень тішитиме лагідною погодою. Проте на межі першої та другої декади й наприкінці місяця тепло зміниться на прохолоду.

У першій декаді червня переважатиме хмарна погода, дощитиме. На початку другої десятиденки буде сонячно й тепло. 15–16 числа варто очікувати літньої спеки. Вона протримається до останніх днів місяця. 29–30 червня погода зіпсується.

Липень буде теплим. Температура подекуди сягатиме +31...+32°С. Дощів — можливо, рясних та затяжних — слід очікувати наприкінці другої декади, та за день-другий випогодиться. Гарна погода триватиме до кінця місяця й захопить кілька днів серпня.

Після спеки перших днів серпня, десь 7–8-го числа, пройдуть дощі. Потім знову настане спека. День Незалежності святкуватимемо із сонцем. Похолодання можливе 27–29 серпня.

Осінь цьогоріч буде теплою й сприятливою для городників. Вересень порадує копачів картоплі сухими й погожими першими двома тижнями. Але 2–3 числа падатимуть дощі. А наприкінці другої декади ще й відчутно похолодає. Триватиме така погода до середини третьої десятиденки.

Із кінця вересня жовтень успадкує холод і дощі. Однак наприкінці першої декади випогодиться аж до спекотних днів. Орієнтовно 14–16 жовтня знову випадуть дощі. Третя декада місяця має бути погожою, схожою на золоту осінь.

Відносно теплим очікують і початок листопада. Сонячна погода протримається до 8 числа. Після Дмитра тепло замінить двотижнева негода, із холодними дощами. А перед Михайлом, 21 листопада, може випасти перший сніг. А потім настане кількаденне потепління.

Цьогорічний грудень буде протилежністю минулорічному. Перші два тижні холодні й морозні. 15–16 грудня можливе потепління, яке триватиме три-чотири дні. Потім прийде зима з морозами та рясним снігом. А ось кінець місяця буде без опадів. Напередодні Нового року варто чекати на короткочасну відлигу.

Загалом 2009 рік буде теплим. А 2010-й — надзвичайно холодним.

Зараз ви читаєте новину «2009 рік буде теплим - річний прогноз погоди від народного ситноптика Володимира Лиса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути