вівторок, 18 грудня 2012 00:15

186 людей евакуювали через вибух балона

У неділю ввечері в 16-поверховому будинку на просп. Московському 248г в Харкові стався вибух. Загорілися три поверхи — 9-й, 10-й і 11-й.

— Горит напротив 72-й школы, возле метро Масельского. Уже три трупа, сколько там жертв еще будет — неизвестно, — пише в неділю о 18.46 у соціальних мережах харків'янка 21-річна Карина Грунь. — Приїхали 16 пожежних машин. Скільки "швидких", невідомо. Вода не дістає, щоб загасити вогонь. Дуже високо та сильний мороз. Це жах, люди. Дай Бог, їм там вижити.

Причиною вибуху став 20-літровий газовий балон. Додому його заніс власник квартири на 10-му поверсі, зі слів рятувальників. Господаря затримали. Його сім'я загинула, повідомляє у понеділок мер Харкова Геннадій Кернес. Від вибуху загорілися чотири квартири, четверо людей померли. З них двоє дітей — однорічна і 7-річна. Також постраждали восьмеро жителів будинку. Їх із травмами різних ступенів тяжкості доправили до лікарні.

— Люди спасались, выпрыгивая с окон. Погиб ребенок, родители  выбросили его вместе с коляской, пытаясь спасти. Взрывная волна была очень сильной и оглушила людей, проходящих мимо дома, рухнула часть стены, — розповідає Інеса Тараторіна.

186 мешканців будинку евакуювали. Пожежники оточили територію, гасили полум'я до 19.30. У соціальних мережах з вечора неділі з'явилися оголошення з проханням приносити ковдри, матраци та теплий одяг. Штаб для погорільців створили у школі №72. Місцева влада запропонувала їм оселитися в готелях "Турист" і "Меркурій". Але всі відмовилися та розійшлися по родичах і знайомих.

Зараз ви читаєте новину «186 людей евакуювали через вибух балона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути