вівторок, 05 грудня 2017 07:15

"12 годин фотографувалася на ходулях, постійно падала"

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.Facebook.com
  Киянка Маргарита Гордієнко п’ять років працює моделлю в країнах Азії. За кордоном живе дев’ять місяців на рік
Киянка Маргарита Гордієнко п’ять років працює моделлю в країнах Азії. За кордоном живе дев’ять місяців на рік

Українки розпочинають модельну кар'єру з Азії

— Ніколи не планувала ставати моделлю, тим паче за кордоном. Подруга ходила в модельну школу, покликала мене. Разом із нею закінчила курс. Запропонували контракт у Стамбул на місяць. Мені тоді було 15 років. До кінця не розуміла, що відбувається — кастинги, робота, — розповідає 20-річна Маргарита Гордієнко з Києва.

Агентства шукають дівчат в інтернеті чи в модельних школах. Дають заповнити анкету. Там потрібно вказати обхват грудей, талії, стегон, ріст, вік, колір очей і волосся. Основна вимога — ріст від 172 до 180 см, чиста шкіра та волосся, відсутність татуювань і пірсингу.

— Особливих параметрів, наприклад 90–60–90, не має. Але форми повинні бути гармонічні, відповідати росту. Наприклад у мене зріст — 175 сантиметрів, стегна — 87. Українське агентство розсилає портфоліо в різні країни. У відповідь надходять пропозиції від роботодавців, які готові укласти контракт. У ближніх країнах він зазвичай має термін від місяця до двох.

Перед укладенням контракту проводять онлайн-співбесіди. Визначають рівень англійської та комунікабельність.

— Після підписання контракту вирішують питання з візою. Зібрати й оформити документи допомагає материнське агентство, але оплачувати потрібно зі своєї кишені. Моделей забезпечують квитками у дві сторони. Один раз на тиждень видають кишенькові гроші. Найчастіше це до 100 доларів, залежно від країни. В Європі це 50 євро. Грошей ледве вистачає. За них сам оплачуєш проїзд, харчування, рахунок мобільного телефона.

Роботодавці також дають квартири. В них зазвичай живуть по п'ять дівчат. У кімнаті по дві-три дівчини. Буває й більше. Умови переважно хороші, але залежать від країни. У кожної є своя шафа для речей, ліжко, кухня спільна.

Найчастіше дівчат у першу поїздку відправляють у Китай. Через колір шкіри та волосся там люблять українок і росіянок. Поїхати одразу в Європу виходить у небагатьох. Потрібно мати досвід. Щоб його набрати, відправляють у Сингапур, Бангкок, Малайзію, Гонконг.

Після перельоту з ранку до вечора їздимо на кастинги для каталогів і журналів. Після них нас запрошують на роботу.

Мої поїздки займають вісім-дев'ять місяців на рік. Намагаюся рідко бувати вдома, бо дорогі квитки. Безперервні поїздки дозволяють зекономити, щоб отримати більшу зарплату. Зараз я — в Мілані. Невдовзі полечу в Грецію, після неї буде Малайзія.

Робота не важка лише для популярних топових моделей. Вони працюють для журналів. Інші починають кар'єру з поїздок в Азію та Європу. Безперервно працюють по 15 годин. Доводиться фотографуватися взимку в купальниках, бо клієнту треба до літа мати ці фото. Або навпаки, влітку одягати пуховики. Є випадки, коли моделі непритомніють на подіумі.

У Мілані на презентації "Фешен вік" увесь день стояли босоніж на доріжці. Її вирізали з живого газону. Був початок жовтня, трава змокла від дощу, на вулиці холодно. Мали лише одну 30-хвилинну перерву. Після того всі захворіли.

12 годин фотографувалася на ходулях, постійно падала. Також провели фотосесію з мертвим папугою.

Нещодавно була зйомка у Греції. Їм не вистачало об'єму моїх стегон. Мені наліпили на боки підкладки для збільшення грудей. Є моменти, коли в штани підкладають силіконові сідниці, щоб власні здавалися більшими в рекламованих джинсах.

Найважче працювати в Китаї, бо там до дівчат ставляться, як до роботів. Вони працюють по 10–15 годин. Взуття часто не твого розміру, ноги стираються до крові. Постійно доводиться змінювати зачіски й макіяж. При цьому косметика неякісна. Найчастіше фотографуємося в китайському одязі для сайтів, де скуповуються іноземці. Це важка робота. Майже не дають відпочити, лише постійно переодягаєшся.

Робота хороша тим, що дає можливість побачити різні країни. Зустріти цікавих людей із різним менталітетом. Знімалася у Швейцарії в горах і на березі озера. Літала на острів Балі. Якби не зйомки, не мала б можливості побачити цю красу. Також вивчила кілька мов. Зараз опановую китайську. Мінус у тому, що така робота лише для певного віку. Не можна все життя жити на колесах без можливості побачити родину. Думаю про те, щоб закінчити кар'єру й займатися чимось серйознішим.

Зараз ви читаєте новину «"12 годин фотографувалася на ходулях, постійно падала"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути