середа, 08 лютого 2012 00:45

116 свиней згоріли живцем

Автор: Фото: Геннадій ГНИП
  Працівники підприємства імені Войкова в селищі Михайло-Коцюбинське під Черніговом 6 лютого витягують мерзлі туші свиней зі згорілого приміщення. Їх закопають на скотомогильнику
Працівники підприємства імені Войкова в селищі Михайло-Коцюбинське під Черніговом 6 лютого витягують мерзлі туші свиней зі згорілого приміщення. Їх закопають на скотомогильнику

— Тільки на свинях ми втратили 500 тисяч. Щоб відбудувати приміщення, треба ще мільйон, — крізь сльози каже Людмила Климчук, 48 років, головний зоотехнік і дружина власника приватно-орендного підприємства ім. Войкова в селищі Михайло-Коцюбинське під Черніговом. — Згоріли 116 свиней. 26 свиноматок до 200 кілограмів трупами лежать. І маленькі поросятка з ними.

У понеділок свинарки Марія Палій та Ольга Третяк з іншими робітниками господарства розгрібають згарище після пожежі 4 лютого. Витягають обгорілі мерзлі туші із загородок на прохід. Поросят перекидають через хвіртки. У тварин здуті животи, у деяких повипадали нутрощі. Одну погризли коти та собаки.

Були морози до -35°C, свиноматки саме поросилися. Приміщення добре утеплили: на горище насипали тирси, вікна та двері позатикали соломою, поклали більше підстилки. Крім того, всередині стіни теж були дерев'яні.

— У суботу о 15.43 одна з доярок помітила дим, — говорить 36-річний Олег Дубина з управління надзвичайних ситуацій у Чернігівській області. — Відкрила ворота, щоб подивитися. Вогонь від свіжого повітря розгорівся ще більше. Викликали пожежну. Коли приїхав перший екіпаж місцевої частини, горіла половина свинарника. Води вистачило на кілька хвилин. Заправитися в господарстві не могли, бо в той день у них якраз вийшов із ладу насос. Воду брали в селищі — а це все час.

— Свині вищать, люди кричать, усе горить, а води немає. Лише через 40 хвилин приїхали інші машини, — розказує Людмила Климчук.

То були три екіпажі з Чернігова й один — із Михайло-Коцюбинського.

— Імовірною причиною пожежі стали відкриті інфрачервоні лампи, якими обігрівали поросят, — продовжує Олег Дубина. — Або вони висіли занадто низько й нагріли підстилку, що вона зайнялася, або одна з ламп лопнула й нагріта спіраль попала на солому.

Тварини та майно не були застраховані. Туші закопають на скотомогильнику, їсти їх не можна.

Зараз ви читаєте новину «116 свиней згоріли живцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути