вівторок, 14 травня 2013 06:15

"10 кілометрів їде годину"

— 10 кілометрів дороги їхав одну годину. І майже весь час то була обочина. Тепер до Червонограда хіба бетеером поїду. Попрошу командира частини, де працюю, щоб дав. Бо з ним дешевше буде та безпечніше, — розповідає 40-річний Ігор Сірковський. На Великдень він їздив з волинського міста Нововолинськ до родичів у Жовківський район Львівщини. На дорозі між містами Червоноград і Великі Мости у Львівській області двічі пробивав колеса у позашляховику "ніссан".

Відрізок траси між містами має обласний статус. Належить до автодороги регіонального значення Ковель — Луцьк — Жовква. Востаннє капітально її ремонтували у 1980-х. На сьогодні там суцільні ями. Де-не-де асфальт зовсім зійшов, залишився тільки шар піску. Щоб оминути ями, водії їздять по всій проїжджій частині.

— За ті кілометри не бачив ні одного цілого участка. Розумію, що тут багато є підприємств і їздять багато грузовиків. Але то, до чого довели дорогу, просто страшно, — говорить Ігор.

Як на початку квітня зійшов сніг, місцями ями засипали породою-відходами від добування вугілля. За кілька днів її повибивало з дороги колесами.

— Скоро сюда маршрутки не захотять їздити. Найбільший орган у людини — то є дупа. Ось зараз ми сидимо в дупі. Діти бігають по канавах і збирають ковпаки, бампери. Тут як ускочиш, то все. Ми вже куда тільки не зверталися, писали, — розповідає колишній шахтар 62-річний Ілля Тимошевич із селища Гірник біля Червонограда. — Позасипали камінням ями й кажуть, що все зробили. А тут одному грузовику достатньо проїхатися, і того каміння вже немає. У всіх всюда відмовка одна — немає грошей. Зять додому їде з Червонограда кілька кілометрів у Гірник годину. Та йому вигідніше кинути машину і прийти пішки.

Цьогоріч на ремонт доріг у Львівській області з держбюджету виділили 153 млн грн. В Облавтодорі розповідають: щоб повністю полагодити шлях, потрібно 730 млн. Скільки є грошей на ремонт ділянки від Червонограда до Великих Мостів, не кажуть.

Зараз ви читаєте новину «"10 кілометрів їде годину"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути