пʼятниця, 05 серпня 2011 05:30

10 гостей випивають чотири пляшки горілки

 

— Бенкет триває 6–7 годин. До столу сідають тричі. За першим гості їдять, за другим — закушують, за третім — дегустують. Найбільш ситний перший стіл, — розказує Людмила Назаренко, 55 років, шеф-кухар полтавського кафе.

— П'ють на весіллі часто. Тому варто зробити кілька видів закуски. Наприклад, оливки, мариновані гриби, соління, фаршировані помідори, баклажани, асорті сирів, риби, м'ясної нарізки. Бажано замовити чотири-п'ять гарячих став. Більше — лишаться на столі. Вигідніше брати не порціями, а блюдами. Запечені поросята, фаршировані щуки стіл прикрасять і по ціні потягнуть менше.

Улітку не рекомендують багато м'ясного. За годину стави втрачають вигляд, швидко псуються.

— Краще готувати салати з олією. Вони не стікають і виглядають привабливо. Восени беруть із майонезом, — продовжує Людмила Петрівна. — Вигідно домовитися з рестораном, щоб самим купити спиртне.

Соки беруть щонайменше двох видів із розрахунку понад літр на людину. Подавати шампанське гостям не обов'язково. Достатньо двох пляшок для молодих. Гості, як правило, вибирають щось одне і намагаються не мішати. Вино беруть червоне. Підходить до м'ясних страв і солодкого. Горілки та коньяку має бути з запасом. На випадок, якщо гості розгуляються. При закупці спиртного використовують формулу: на 10 гостей — дві-три пляшки шампанського, три-п'ять вина, три-чотири горілки або коньяку.

За третім столом роздають коровай. Солодощі часто замінюють фруктами.

Зараз ви читаєте новину «10 гостей випивають чотири пляшки горілки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути