четвер, 01 вересня 2011 07:30

В Ужгороді вибухнула газова труба

Автор: фото з сайта www.mukachevo.net
  Рятувальники гасять пожежу після вибуху газу на розі вулиць Анкудінова і Руської в Ужгороді в понеділок
Рятувальники гасять пожежу після вибуху газу на розі вулиць Анкудінова і Руської в Ужгороді в понеділок

У вівторок по обіді на розі вул. Анкудінова і Руської в Ужгороді працюють газовики та рятувальники. Перша вулиця повністю перекрита для руху, друга — частково. Біля траншеї стоять робітники, техніка. Навколо все обтягнули жовтою стрічкою з написом "Небезпечно. ГАЗ". Через кожні 3 м стоять міліціонери.

— Дєвушка, за стрічку не можна. Не бачите напису, — завертають жінку. — Тут роботи з газом. Куди зайшли? — гукають чоловіка із дипломатом, який намагається пройти через тротуар.

У понеділок там вибухнув газ. Загорілася кав'ярня "Шериф". Обгоріли двоє чоловіків-відвідувачів, 37 і 35 років, та 44-річна Олена Газіста, яка доглядала за закладом. Вона постраждала найбільше — має перший ступінь опіків.

Вибух стався через пошкодження труби працівниками фірми "Свемон Захід Україна", яка проводила земельні роботи на замовлення міських електромереж.

Працівники газової служби перевіряють, чи нема витоку газу. Спеціальні інструменти спускають у каналізаційний люк. Кажуть, щойно запаяли пошкоджену трубу.

— Днями виїхала до Одеси, — розповідає по телефону 44-річна Надія Газіста, власниця закладу. — Кафе залишила на шовгориню (сестру чоловіка. — "ГПУ") Олену. У понеділок ввечері дзвонять родичі і розповідають, що сталося. Не можу повірити.

Через вибух Ужгород та 64 населених пункти району залишилися без газу. Близько 500 будинків та квартир — без води і світла. Призупинили роботу пекарні, які працювали на блакитному паливі.

— Обійшла п'ять магазинів, доки купила два хлібні багети по 1,65 гривні, — говорить у вівторок увечері жителька вул. Льва Толстого 37-річна Лариса Каленюк. — Знайшла їх у "Сільпо". Переді мною така була черга за хлібом. Двоє жінок мало не зчепилися за батон. Хліб ще можна знайти у супермаркетах, які мають власні пекарні на електриці. У решті магазинів полиці порожні.

У мерії запевняють, за потреби хліб довозитимуть із пекарень навколишніх сіл. У середу до газу почали підключати будинки в Ужгородському районі.

Обласна прокуратура порушила кримінальну справу за недотримання правил безпеки. Стаття передбачає позбавлення волі на вісім років.

Зараз ви читаєте новину «В Ужгороді вибухнула газова труба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути