вівторок, 14 травня 2013 12:39

Вуличні музиканти у Нью-Йорку здають екзамени
12

Фото: Фото Андрія Богатиренка

"У Нью-Йорку можна економити на всьому, якщо підходити до всього з розумом", - вважає київський студент Андрій Богатиренко. Торік хлопець їздив на три місяці на роботу в американський Нью-Йорк. Працював офіціантом в одному з нью-йоркських ресторанів.

Поїхав у Штати по студентському обміну, аби побачити Америку і удосконалити англійську мову.

"От наприклад, хочете побачити статую Свободи, а грошей у кишені небагато, - наводить приклад Андрій. - Екскурсія на катері до статуї Свободи коштує 25 доларів, але можна доплисти безкоштовно на паромі, який возить американців з однієї частини міста в іншу на роботу. З парома можна сфотографуватися біля статуї, коли підпливаєте чи відпливаєте від неї".

За словами студента, у метро та на вулицях Нью-Йорка можна зустріти багато вуличних музикантів.

"Аби співати у метро вуличні музиканти отримують дозвіл у мерії. Спочатку треба здати екзамени. Будь-хто грати у метро і збирати за це гроші не зможе. Проїзд у метро коштує 2 долари, тобто 16 гривень на наші гроші. Метро Нью-Йорка - найбільше у світі за кількістю станцій і довжиною маршрутів. Налічується 468 станцій. Таксі дорогі, усі машини жовтого кольору".

Нью-Йорк складається з п'яти районів: Бронкс, Бруклін, Квінс, Манхеттен і Стейтен Айленд.

"Варто побувати у центрі Манхеттена на Таймс Сквер, сходити на екскурсії у китайський та італійські квартали. Раджу піти в російський квартал на Брайтон-Біч. Його називають радянською Америкою. Там можна почути унікальну мову рунгліш – поєднання російських та англійських слів. Можна придбати газети російською мовою, на кіосках і магазинах – більшість вивісок російською мовою".

За словами хлопця, на вулицях Нью-Йорка часто можна побачити людей дивної поведінки. Місцеві на них жодної уваги не звертають.

"У центрі Нью-Йорка може стояти чувак у трусах і пропонувати фотосесію з собою. Або чувак у шортах і з дивною маскою на голові. Є багато бездомних. Але про них там піклуються: перуть їхній одяг і обмінюють на новий, годують тричі на день, дозволяють прийняти душ у спеціальних соціальних центрах, а також надають нічліг".

Багато хто, коли приїжджає в Америку, кидає курити, бо найдешевша пачка цигарок коштує 10 доларів.

"У Нью-Йорку, як і тепер в Києві, дуже активно боряться з курінням. Заборонено палити у ресторанах, барах, міських парках, біля дитячих майданчиків. За це не тільки випишуть штраф. Вам зауваження зроблять 9 із 10 перехожих".

Три місяці Андрій Богатиренко працював офіціантом.

"Часто офіціантам взагалі не дають ставку. Їхній основний заробіток становлять чайові. Вони у Нью-Йорку солідні. Найменші – 5-10 доларів. Найчастіше, незалежно від суми замовлення, офіціанту залишають по 15-20 доларів за гарне обслуговування. У мене, крім чайових, була ще й зарплата. Отримував по 4 долари за годину".

Каже, здійснив свою дитячу мрію, коли сфотографувався у холі готелю "Плаза", де знімали другу частину комедії "Сам удома". Найдешевший номер там можна замовити за 600 доларів.

Зараз ви читаєте новину «Вуличні музиканти у Нью-Йорку здають екзамени». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути