Ексклюзиви
понеділок, 05 липня 2021 12:17

Водорості й медузи, які неймовірно жаляться - блогера розчарував курортний острів Джарилгач

Водорості й медузи, які неймовірно жаляться - блогера розчарував курортний острів Джарилгач
Відпочинок на острові Джарилгач потрапив під приціл тревел-блогера. Фото: ukrinform.ua

Тревел-блогер Євген Панюта взявся тестувати відпочинок на морських курортах України. Зокрема, під приціл потрапив острів у Каркінітській затоці Джарилгач. Він є найбільшим островом України й Чорного моря.

"Тут відпочивають два типи туристів: з наметами на кілька днів і ті, що приїздять уранці покупатися. Перші облаштовують цілі наметові містечка й живуть тут тижнями", - розповідає Панюта у відео на YouTube.

Щоб потрапити на Джарилгач, спершу треба приїхати в місто Скадовськ Херсонської області. Потім на поромі пливти на острів. Вартість квитка 200 грн.

"Умови не зовсім зручні, проте є чіткий графік, на який можна орієнтуватися й не боятися пропустити. Як альтернативу нам також запропонували замовити індивідуальну поїздку. Але вартість аж три тисячі гривень. Оренда яхти обійдеться у дві з половиною тисячі гривень. На борт беруть п'ять-шість людей. Для компанії - непоганий варіант", - сказав блогер.

На острові є дикі пляжі, малолюдні, є з накриттями, шезлонгами, туалетом і кав'ярнями. Він біля причалу, тому людей там значно більше. Також є джерело з чистою питною водою.

"Інфраструктура щороку дедалі більше розвивається. Проте, якщо приїжджаєте з наметом на кілька днів, раджу запасатися харчами. Їжа в кафе дорога", - вважає Панюта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Море бліх, які шалено кусаються - блогер розніс курортний Генічеськ

На острові добрий, м'який і пухкий пісок. Є можливість заховатися від сонця під деревами, але там багато комарів. Біля берега купа водоростей. На глибині їх немає, вода значно чистіша. Заходження в море пологе. Є медузи, морські блохи. Вода тепла, +27°C.

"Торік відпочинок на острові був кращим. Вода чиста, медуз було значно менше. Зараз увесь ужалений. Блох не було взагалі. Тепер із ними якась погана тенденція на українських курортах", - каже Панюта.

У курортному Бердянську, що на Азовському узбережжі, прогриміла потужна гроза з ураганом. Сильний вітер і шквали 4 липня зносили дерева, пластикові конструкції та шезлонги. Від негоди постраждали місцеві пляжі на Бердянській косі. Море штормило, тож до берега прибило велику кількість медуз. Вони буквально заполонили узбережжя, лякаючи туристів і заважаючи їхньому відпочинку.

Зараз ви читаєте новину «Водорості й медузи, які неймовірно жаляться - блогера розчарував курортний острів Джарилгач». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути