вівторок, 22 грудня 2020 12:47

Ведучий тревел-шоу Зайцев побував у німецькому місті, що зроблене з алмазів
4

Унікальне поселення побудоване в центрі метеоритного кратеру.

Команда тревелу "Орел та Решка. Чудеса світу", що показує "Новий канал", продовжує свої неймовірні подорожі. Крайньою точкою, яку відвідали ведучі Антон Зайцев та Василіса Хвостова, став південь Баварії.

Романтична дорога – найстаріший туристичний маршрут Германії, яким вирушив власник безлімітної картки Антон Зайцев. Вона починається від замку Попелюшки (Нойшванштайну) та проходить через десятки наймиліших та дуже красивих маленьких поселень Німеччини.

"Сенс подорожі в тому, щоб забути про наші сірі спальні райони. Тут їдеш і насолоджуєшся доглянутою європейською архітектурою. Щоправда, все дуже однакове. Влаштовано надзвичайно просто: гарні будиночки, вузькі вулиці, посередині – церква. І так усюди. Але тут ти наштовхуєшся на унікальне місто – Нердлінген", – ділиться Антон.

Поселення побудоване в центрі метеоритного кратеру
Фото: надане пресслужбою "Нового каналу"
Поселення побудоване в центрі метеоритного кратеру
Поселення побудоване в центрі метеоритного кратеру
Поселення побудоване в центрі метеоритного кратеру

Здається, що туриста тут зустрічають такі ж красиві будиноки, вузенькі вулиці і, звісно, церква. Але відрізняється Нердлінген від інших своїм видом зверху.

"Унікальність у тому, що місто побудували в самому центрі метеоритного кратеру. Уявляєте, 15 млн років тому сюди впав астероїд діаметром в один кілометр, вибухнув та створив ідеально круглий кратер", – розповідає ведучий.

Але найцікавіше, що це місто створене з алмазів. Учені кажуть, що в момент зіткнення метеорита з землею енергії було, як при вибуху 2 млн атомних бомб, скинутих на Хіросіму. Від надвисокої температури та сильного тиску вуглець в астероїді перетворився на зювіти – мікроскопічні алмази. Людське око їх майже не бачить, тому місцеві навіть не підозрювали, що побудували алмазне місто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведуча тревелу ледь не знепритомніла під час дайвінгу

"Щоб ви розуміли, у стінах Нердлінгена сховано біля 72 тис. тон алмазів. Кажуть, що інколи місто сяє на сонці", – із захватом розповідає ведучий програми.

На пляж Кіпру ведуча Юлія Коваль припливла власною яхтою за €7,5 тис. Команда тревелу "Орел та Решка. Дівчата", що показує "Новий канал", вирушила на мальовничий острів Кіпр. Коваль стала власницею безлімітної картки, тож орендувала собі люксову яхту, на якій каталася Середземним морем. Вартість такого VIP-транспорту – €7,5 тис. (понад 255 тис. грн).

Зараз ви читаєте новину «Ведучий тревел-шоу Зайцев побував у німецькому місті, що зроблене з алмазів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути