понеділок, 29 квітня 2013 14:10

У Туреччині пропонують половити форель на фермі

"З усього відпочинку в Туреччині найбільше запам'яталася "Пікнік-рибалка", де можна ловити форель. Це екскурсія для дорослих і дітей у на рибну ферму. Дуже гарно провели час на пікніку", - розповідає львів'янка Юлія Сахарова, яка минулого року з чоловіком відпочивала в місті Кемері.

Тисячі туристів щороку приїжджають в турецьке поселення Улупінар, аби порибалити.

"Купувати екскурсію краще в місцевому агентстві, так вийде дешевше, ніж в самому готелі у туроператора. Заплатили 60 доларів на двох. Виїжджали о сьомій годині ранку, від Кемеру це 50 кілометрів. Поселення Улупінар біля гори Олімп - дуже популярне місце для туристів. Десятки басейнів або риболовних ферм розташовані біля схилу гори. Місцеві фермери вирощують із мальків форель", - радить Юлія Сахарова.

Вудочку й наживку (спеціальна суміш тіста) для ловлі риби надають безкоштовно, ловити форель можна 2-3 години. Для риби є суворе обмеження - або по вазі, або по кількості. У таблиці дозволеної риби є максимум - близько 15 штук. Форель, яку зловили не можна забирати з собою.

"Клювала риба кожні три хвилини, відра для риби були заповнені під зав'язку. Вже через півгодини дехто з рибалок її просто викидав знову в річку, вже дохлу. Ми свою риби випускали відразу після вилову. Готували для нас все одно не виловлену нами форель, а вже замариновану", - розповідає чоловік Юлії Богдан.

Після риболовлі кухарі готують замариновану рибу на решітці, підсмажують в олії або запікають в печі. Поки готується риба, можна спробувати місцеві напої, які теж входять в ціну екскурсії. З рибою подають баранину, салати та рис на гарнір.

 

Зараз ви читаєте новину «У Туреччині пропонують половити форель на фермі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути