вівторок, 02 квітня 2013 08:10

Українські дзюдоїсти завоювали комплект нагород на Гран-прі в Туреччині

Українські дзюдоїсти завоювали комплект нагород на Гран-прі в Туреччині
Георгій Зантарая переміг у новій для себе вазі ФОТО: man.tochka.net

30-31 березня у Самсуні (Туреччина) пройшов етап Гран-прі з дзюдо з призовим фондом $ 100 000.

Українці завоювали повний комплект нагород - одне золото, одне срібло та одну бронзу.

Чемпіон світу та Європи у ваговій категорії до 60 кг 25-річний Георгій Зантарая переміг в новій для себе вазі - до 66 кг. На шляху до найвищої сходинки п'єдесталу пошани Зантарая з вищою оцінкою ("іппон") переміг молдаванина Євгена Време і монгола Міярагчаа Санжаасурен. Потім, заробивши два "юко" виграв у француза Дімітрі Драгіна. У півфіналі за 1 хвилину 20 секунд переміг представника Казахстану Сергія Ліма. У вирішальній сутичці здолав ізраїльтянина Голана Поллака, отримавши дві оцінки "юко".

Ще один представник України в цій ваговій категорії Геворг Геворгян завершив свій виступ на сьомому місці.

Срібним призером став Віталій Дудчик (до 81 кг). У півфіналі українець переміг росіянина Івана Воробева. А в сутичці за золото поступився французу Луїсу П'єтро.

Бронза в активі Дмитра Лучина (до 100 кг). У перших двох раундах українець без проблем пройшов турка Ердалема Багача і грузина Левана Жоржоліані, а в ? фіналу поступився єгиптянинові Рамадану Дарвішу і продовжив боротьбу у "втішному" раунді. Виграв з оцінкою ваза-арі в італійця Доменіко ді Гвідо, а в поєдинку за бронзу був сильнішим від дворазового бронзового призера Олімпійських ігор голландця Хенка Гролла.

У жіночому турнірі українкам не вдалося піднятися на п'єдестал. Марія Буєк (до 52 кг) посіла п'яте місце, поступившись у поєдинку за бронзу росіянці Наталії Кузютіній.

Втратила свій шанс піднятися на п'єдестал і Вікторія Туркс (до 78 кг), також посівши п'яте місце. На сьомому місці фінішувала Марина Прищепа (до 78 кг).

За підсумками Гран-прі у загальнокомандному заліку збірна України посіла четверте місце (1-1-1-2-2), пропустивши вперед Німеччину (1-4-1-1-1), Францію (2-0-4-2 - 4) і Росію (4-1-6-5-5).

Зараз ви читаєте новину «Українські дзюдоїсти завоювали комплект нагород на Гран-прі в Туреччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути