Ексклюзиви
субота, 28 липня 2012 15:09

Олімпійська надія України Георгій Зантарая програв у першій сутичці турніру

Володар повного комплекту медалей чемпіонатів світу з дзюдо українець Георгій Зантарая швидко завершив боротьбу на олімпійському турнірі у Лондоні. У ваговій категорії до 60 кг киянин у своїй першій сутичці на стадії 1/16 фіналу поступився бронзовому призеру чемпіонату світу-2009 італійцеві Еліо Верде. Долю зустрічі вирішила оцінка "юко" на користь апеннінців.

Про це інформує офіційний сайт Олімпійських ігор london2012.com.

Про причини поразки титулованого киянина розповів його особистий наставник Віталій Дуброва.

"Сьогодні Гео був спокійним, розминався – все було, як завжди, - каже Віталій Дуброва. – У його діях не було халатності чи самовпевненості. Оскільки перших вісім номерів рейтингу, куди входить і Зантарая, розводять по різних підгрупах, я не хотів, щоб він у першій сутичці зустрівся з Верде, вірменином Ованнесом Давтяном, британцем Ешлі Макензі і голландцем Йероеном Муреном".

За словами тренера, на змаганнях Зантарая і Верде ніколи не перетиналися. Коли наш дзюдоїст виграв чемпіонат світу-2009, тоді італієць був бронзовим призером. Проте в рамках міжнародних таборів мірялися силами.

"Сьогодні була рівна сутичка, і жоден не продемонстрував кидка на оцінку, - констатує Віталій Дуброва. - Під час додаткової трихвилинки Георгій програв "завдяки" попередженню, яке отримав від судді і в основний час. Верде – небезпечний суперник. А Георгію не вистачило концентрації. Під час підготовки до Олімпіади він переживав за дружину, яка мала народити. Плюс зараз йому тяжко зганяти зайву вагу, а на початку олімпійського циклу цієї проблеми не існувало. Проте жодних претензій до підопічного у мене немає. Сьогодні він зробив усе, що міг. Це спорт. Хай там як, а Гео набрався досвіду і через чотири роки ми постараємося не розчарувати наших уболівальників і привезти медаль з Ріо-де-Жанейро".

Жіночий турнір дзюдоїсток у ваговій категорії до 48 кг проходить в суботу без участі українок, пише Укрінформ.

Зараз ви читаєте новину «Олімпійська надія України Георгій Зантарая програв у першій сутичці турніру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути