Ексклюзиви
середа, 18 січня 2012 10:29

У Гоа возять на екскурсію у справжні джунглі
14

Фото: фото: goa.raduga.su

Туристичний сезон в Індії триває із жовтня до кінця березня. У найпопулярнішому морському курорті в штаті Гоа в ці місяці суха тепла погода. З березня стає спекотно, підвищується вологість розповідає кореспонденту "Газети по-українськи" одеситка Ніна Кириленко. Жінка їздила у Гоа минулого року.

Гоа умовно розділене на дві частини. Південна забудована великими готелями, переважно із програмою "все включено". Там відпочивають багаті люди.

Найреспектабельніший пляж у Північному Гоа— Бага-біч. Уздовж нього пролягли курортні поселення Бага, Калангут та Кандолім. Там селяться здебільшого заможні індійці. Від початку листопада резервують усі місця в готелях. Платять від 20 до 50 доларів за добу. Купують коштовні прикраси, шовкові килими та дорогий одяг. Їдять у дорогих ресторанах. Ховаються від сонця, щоб не засмагнути.

Серед українців та росіян популярніші містечка на північ. Там менше крамниць і готелів. Житло та ресторани дешеві.

"Крайня північ — пляж Арамболь, — каже Ніна. — Там можна орендувати будинок з усіма зручностями від 1 долара на добу з людини. За кілька доларів — райське бунгало, з пальми збудоване, на білому піску, з гамаками. Приїздять люди, вільні від забобонів і грошей. Зимують, купаються, більшість часу проводять у пляжних генделиках — шеках. Тут можна зустріти музикантів, письменників, рокерів, байкерів. Також — пенсіонерів звідусіль".

Замовити обід на півострові коштує до 200 рупій, це близько 35 грн. Скрізь пропонують запечену рибу, креветок, омарів. Замість хліба печуть схожі на лаваш наани.

На екскурсії возять до заповідників Бондла і Котігао у джунглях. Там показують буйволів, леопардів, ведмедів, пантер і газелей. Також пропонують подивитися на молочний водоспад, кількадесят екзотичних храмів, річку Зуарі, де плавають крокодили, плантацію спецій Савой. Кожна екскурсія обійдеться в $10-15.

Зараз ви читаєте новину «У Гоа возять на екскурсію у справжні джунглі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути