понеділок, 15 квітня 2013 19:00

У Братиславі стоїть пам'ятний знак дружбі з Києвом
7

Фото: ФОТО: Ірина КОЗЮПА

У п'яти хвилинах пішої ходи від історичного центру Братислави розташований пам'ятний знак дружби між столицею Словаччини та Києвом. Стовп заввишки близько 1,50 м знаходиться посеред клумби неподалік від пішохідного переходу.

На стовпі є кілька написів, переважно словацькою мовою. З одного з них випливає, що "Київ простягнув братську руку", а Братислава іменується "сестрою". Українською написано слово "Київ". Поряд з написом - квітка та листок каштана.

Додамо, що Київ та Братислава є містами-побратимами з квітня 1969-го року. Також в обох столицях є готелі з однойменними назвами.

Готель "Київ" знаходиться у кількох метрах від пам'ятного знаку. Має три зірки (хоча у деяких туристичних довідниках написано дві зірки) і дуже вдале розташування. До старого міста рукою подати. Поруч знаходиться торговий центр. З верхніх поверхів відкривається чудовий вид на місто та Братиславський замок.

За 15 хвилин ходи можна дістатися до автовокзалу. Центральний залізничний вокзал знаходиться подалі — за 30 хвилин ходи.

Мій готель розташовувався на краю міста, неподалеку від аеропорту. Сподобалось, що на рецепції мені видали карту міста та детально розписані основні туристичні маршрути по Братиславі українською мовою. Меню у ресторані також було українською.

Зараз ви читаєте новину «У Братиславі стоїть пам'ятний знак дружбі з Києвом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути