Ексклюзиви
субота, 27 лютого 2021 09:30

"Страшно виглядає". Іван Дорн скуштував зубастого паразита
6

Музикант скуштував португальський делікатес
Фото: надане пресслужбою "Нового каналу"
Музикант скуштував португальський делікатес
Музикант скуштував португальський делікатес
Музикант скуштував португальський делікатес
Музикант скуштував португальський делікатес

Артист Іван Дорн став ведучим у 2-му випуску тревел-шоу "Орел та Решка. Новий сезон" та відправився в Португалію. Там він скуштував дивний португальський делікатес - зубастого параза міногу.

"Мінога – це делікатесне страховисько. На моє замовлення декілька жирних міног зловили в річці Мондегу. Мінога – це не риба і не черв'як-переросток. Це давня істота, якій 350 млн років. Пів голови міноги займає величезна присоска з зубами, нею вона присмоктується до риби і, як п'явка, випиває з неї всю кров. Замість кісток у міноги суцільний хрящ, а замість луски – шкіра, вкрита отруйним слизом. А ще в неї лише 1 ніздря і є 3-тє око на потилиці", - розповів музикант.

Мінога живе в океані, взимку запливає в річку для того, щоб відкласти яйця. Тривалий час пливе проти течії, завдяки чому втрачає отруйний слиз і перетворюється на делікатес. 1 мінога коштує $50.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Країна забобонних людей". Мішель Андраде розповіла, у що вірять болівійці

"Головний інгредієнт страви з міноги – її кров, яку спускають, поки вона ще жива. Через те, що мінога все життя пила кров інших риб, своєї в ній більше, ніж у курці. Міногу маринують у суміші її власної крові та червоного вина, а потім тушкують у цьому ж маринаді. Коли мінога готова, в рідині, що залишилася, готують липкий рис. Присмак - солодкуватий. Кісток немає. Хоч мінога дуже страшно виглядає, вона смачна. Рис схожий на різотто, чудово поєднується з рибою, і кров зовсім не відчувається", – поділився ведучий тревел-шоу на "Новому каналі".

Артист Олексій Завгородній, більш відомий як Позитив, був ведучим 1-го випуску тревел-шоу "Орел та Решка. Новий сезон". Він поділився деталями зйомок та враженнями від подорожі Болівією. Музиканту випала безлімітна картка, але він вирішив провести вікенд не в люксових номерах, а в еколоджі посеред національного парку.

Зараз ви читаєте новину «"Страшно виглядає". Іван Дорн скуштував зубастого паразита». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути