Ексклюзиви
вівторок, 06 листопада 2018 18:02

Рада ухвалила закон про протимінну діяльність

Рада ухвалила закон про протимінну діяльність
"Батьківщина" і Радикальна партія не хотіли голосувати - вимагали знизити ціни на газ. Фото з відкритих джерел

Парламент ухвалив законопроект про протимінну діяльність в Україні.

Із третього разу ініціативу №9080-1 підтримали 240 народних депутатів.

Відповідно до закону, Кабінет міністрів створює Національне агентство з протимінної діяльності. Воно щороку переглядає план із імплементації Національної стратегії протимінної діяльності.

До Кодексу України про адміністративні правопорушення додається нова стаття - невиконання законних вимог посадових осіб центрального органу виконавчої влади, що реалізують державну політику з протимінної діяльності. Згідно з нею, невиконання законних вимог чиновниками тягне за собою накладення штрафу в 10-20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, повторно протягом року - 20-50.

Окремий розділ законопроекту присвячений питанням соціального захисту осіб, які здійснюють заходи з гуманітарного розмінування, і які до таких прирівнюються. Такі особи підлягають обов'язковому страхуванню. У законі прописані питання їхнього пенсійного забезпечення, право на охорону здоров'я та медичну допомогу. Закон визначає розміри одноразової грошової допомоги у випадку загибелі, інвалідності чи часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності як тим, хто проводить розмінування, так і постраждалим особам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Від вибуху зробив сальто назад. В очах потемніло, пекло в ногах" - сапер розповів, як втратив ногу

30 вересня поблизу окупованої Горлівки в результаті вибуху загинули 3 дітей. 2 хлопчикам було по 13 років, ще одному – 12. Вижив лише 10-річний хлопчик, він із важкими травмами в лікарні.

Зараз ви читаєте новину «Рада ухвалила закон про протимінну діяльність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути