вівторок, 23 жовтня 2018 15:47

"Від вибуху зробив сальто назад. В очах потемніло, пекло в ногах" - сапер розповів, як втратив ногу

"Від вибуху зробив сальто назад. В очах потемніло, пекло в ногах" - сапер розповів, як втратив ногу
Боєць АТО Володимир Соловейко розповів, як втратив ногу на війні. Фото: facebook

У зоні АТО 2015-го Володимир Соловейко з позивним "Соняшник" втратив ногу, але не втратив жагу до життя.

Під час четвертої хвилі мобілізації на початку 2015-го боєць потрапив у щойно сформовану мотопіхотну бригаду. У цивільному житті учився на психолога, а у війську став командиром взводу інженерного загородження, розповідають на сторінці ООС.

У підрозділі займався розмінуванням. Завжди йшов попереду та підбадьорював стомлених побратимів жартами. За веселу вдачу й отримав позивний "Соняшник".

"Того ранку я йшов попереду зведеної групи. Виявляв і знешкоджував міни та розтяжки, якими у лісосмузі було нашпиговано буквально все. Коли згодом щуп натрапив на інші "подарунки" більш складного, російського, зразка, то першу міну вдалося знешкодити, а от на другу - попався", - згадує Соловейко події 2015-го.

Через вибух "Соняшник" зробив сальто назад. В очах потемніло, пекло в ногах. Праву ногу посікло осколками та обпекло, а от з лівою була біда. Далі - евакуація, ампутація, реанімація, шпиталі та реабілітації. Ходити за допомогою протезу Володимир почав дуже швидко, адже дуже хотів повернутися до бригади.

"Роби що хочеш, командире, але щоб я повернувся в бригаду!" - так відповів старший лейтенант Володимир Соловейко у шпиталі після того, як втратив ногу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Великий осколок у потилиці, ампутована нога" - неймовірна історія бійця АТО

"Часто мене запитують, як знайти силу після ампутації? Я бачив хлопців, яким пощастило набагато менше, аніж мені, тому не те що не падав духом, а чітко розумів, що не тільки стану на ноги, а й продовжу службу", - згадує він.

Зараз Володимир Соловейко продовжує воювати в ООС. Постійно їздить на передові позиції бригади. Проводить заняття з саперами, ділиться власним досвідом.
Не терпить до себе жодних послаблень. Служить далі, аби й інші бачили: те, що сталося - не вирок.

В Україні часто несправедливо ставляться до дітей-сиріт із Донбасу. Якщо їм давати можливість розкритися, показувати країну, створювати сприятливі умови, то виростуть справжні патріоти, впевнений керівник соціального проекту "Твої Долоні" (ГО "Твій шлях) Олександр Івашков.

Зараз ви читаєте новину «"Від вибуху зробив сальто назад. В очах потемніло, пекло в ногах" - сапер розповів, як втратив ногу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути