середа, 10 січня 2018 14:40

Подорож на вікенд: до польського міста Перемишль із Києва можна доїхати за шість годин
10

Фото: Катерина ГОНЧАРОВА

Вирушити на вікенд за кордон тепер не якась недосяжна мрія, а цілком прийнятний варіант для класного відпочинку в суботу та неділю. На вихідні можна вирушити до польського міста Перемишль (Пшемисль).

Перемишль (польск. Przemyśl) – польське місто всього в кількох кілометрах від кордону з Україною. Зараз у місті проживає близько 60 тисяч людей. Багато з них – українці. У 1939-1941 роках місто з околицями входило до складу УРСР. З настанням дії безвізу і запуском зручного поїзда добратися сюди стало дуже легко.

"Зранку ви п'єте каву у Києві, а обідаєте вже у Перемишлі за кордоном", - пишуть туристи на форумах.

Автор: Катерина ГОНЧАРОВА
 

У Перемишлі – величезна кількість цікавих місць і історичних пам'яток. Тут є замок, кілька кляшторів, костели та церкви. В тому числі – українські. У Перемишлі є ринок із ратушею, синагога. Більшу частину міста можна обійти менш як за один день! А від вокзалу до центру – буквально десять хвилин пішки.

Затишна забудова центу міста нагадує Львів. Але ціни тут навіть нижчі, ніж у Львові: туристи не раз помічали, що пообідати у гарному ресторані Перемишля коштує дешевше, ніж у львівському.

Автор: Катерина ГОНЧАРОВА
 

Раніше квитки на поїзд Інтерсіті до Перемишля з Києва можна було купити лише у касах залізничного вокзалу, тому часом доводилося стояти у довгих чергах. Але від літа 2017 року квитки на цей поїзд можна придбати онлайн. Зараз квиток другого класу коштує приблизно 550 гривень, а першого – 790 гривень. Тобто на двох людей в обидва боки подорож коштуватиме трохи більше 2 тис грн. Це значно дешевше і швидше, ніж їхати в купе, наприклад, із Києва до Ужгорода і назад.

Добратися з Перемишля в Україну можна без особливих проблем, навіть якщо ви не встигли купити квиток назад: із вокзалу Перемишля до Львова регулярно курсують автобуси і маршрутки українські і польських перевізників. Добратися до Львова можна за півтори години.

Автор: Катерина ГОНЧАРОВА
 

Що подивитися у Перемишлі:

Набережна ріки Сян

Увесь історичний центр міста із затишними вуличками та пристойними кафе і ресторанами

Місцевий краєзнавчий музей

Замок короля Казимира (1340 року побудови):

Кляштор кармелітів босих, XVII століття побудови

Кляштор єзуїтів, XVII століття

Кафедральний костел

Костел Марії Магдалени

Зараз ви читаєте новину «Подорож на вікенд: до польського міста Перемишль із Києва можна доїхати за шість годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути