Ведучі тревел-шоу Анастасія Івлєєва та Юлія Коваль розповіли, що варто скуштувати в турецькому Мардіні.
Івлєєва запевнила, що блакитний мигдаль - це візитна картка Мардіна. Купити незвичайний снек можна тільки в цьому турецькому місті.
"Такий незвичайний колір горіху дає солодкий натуральний барвник, отриманий з кори лохорського дерева. Ми звикли, що мигдаль зазвичай продають в тонні цукру - для ваги. А тут - тоненький барвник і товстий горіх. Барвник не нудотний, а більше до смаку схожий на цукрову пудру", - поділилася враженнями ведуча шоу "Орел та Решка", яке показує "Новий канал".
Коваль розповіла, що кабург долгма - це ребра ягняти, фаршировані 2 видами рису, м'ясом, зеленню і насінням сосни. Спочатку їх смажать, потім варять. Тому приготування кабурга долми займає близько 5 год. Це - святкова страва, зазвичай його замовляють на компанію. Подають з різними соусами, соліннями і овочами.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кавові зерна для місцевих - розкіш". Як живе ефіопське плем'я Каро
"Ніжне м'ясо, ідеальний рис. Дивно, як надають особливий присмак смажені в карамелі арахісові горішки. Єдиний мінус мардінскої кухні - неможливо зупинитися", - додала ведуча.
Команда тревелу продовжує досліджувати різні локації Туреччини. Ведуча Юлія Коваль вирушила на вершину гори Немрут-Даг, де знайшла одну зі стародавніх пам'яток країни - святилище древніх богів Коммагенського царства. Вона піднялася на 2-кілометрову висоту і заплатила $3 за вхідний квиток, щоб потрапити на вершину.
Коментарі
1