середа, 03 лютого 2021 18:26

"Кавові зерна для місцевих - розкіш". Як живе ефіопське плем'я Каро
9

У тревел-шоу показали, як живе плем'я Каро
Фото: надане пресслужбою "Нового каналу"
У тревел-шоу показали, як живе плем'я Каро
У тревел-шоу показали, як живе плем'я Каро
У тревел-шоу показали, як живе плем'я Каро
У тревел-шоу показали, як живе плем'я Каро

Ведучий Антон Зайцев розповів, чим його здивувала поїздка до поселення Каро під час подорожі Ефіопією.

"Коли багатий турист планує подорож до Ефіопії, то має розуміти, що дорогих спорткарів, 5-зіркових готелів чи мішленівських ресторанів там не буде. Єдиний варіант, як тут витратити гроші – це вирушити в експедицію до найбільш диких та цікавих племен. Адже в цій країні їх досі існує аж 56. Вони живуть в області народів південної Ефіопії, розмовляють різними мовами та мають власні звичаї, від яких мороз шкірою", - розповів ведучий тревел-шоу "Орел та Решка", яке показує "Новий канал".

Каро налічується 1,5 тис. осіб і вони займаються боді-артом.

"Для краси розмальовують свої тіла білою глиною. Кожен має свій особливий візерунок. Чоловіки прикрашають все тіло, а жінки – лише обличчя. Одягом у цьому племені слугує бавовняна пов'язка на стегнах. На шиї чоловіки носять намисто як символ того, що вони вбили крупну дичину. В одній руці чоловіка каро – палиця для церемоніальних танців, а в іншій – особлива табуретка, яка може слугувати і стільцем для сидіння, і подушкою для лежання", - розповів Зайцев.

Представники плем'я тримають отару овець та ловлять рибу в річці Омо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ефіопське плем'я живе в головах слонів

"Будинки в них зроблені з гілок, які вкриті сухою травою. Також мене вразили комори, де зберігають кукурудзу та сорго. Щоб зерна не з'їли терміти, коморку підіймають над землею. Зазирнути туди мені не дозволили, але зайти в дім – будь ласка. Всередині маленької хижі мало місця, та попри це там живе сім'я з 10 осіб. Господиня будинку нас радо пригостила кавою. Подала її у спеціальній посудині, що називається "калаваш". Зроблена вона з кори гарбуза. На смак напій, наче просто кип'ячена вода. Та він вважається найпопулярнішим в Ефіопії. Варять його з кавового лушпиння та м'якоті ягід кавового дерева. Все тому, що кавові зерна для місцевих – розкіш", - додав ведучий.

Ведучий тревел-шоу "Орел та Решка" Антон Зайцев відвідав племена в Ефіопії. У цій країні живуть 56 племен, які розмовляють на різних мовах та дотримуються своїх звичаїв. Першим плем'ям стало плем'я Каро, яке нараховує 1,5 тис. людей. Їхньою особливістю є те, що вони проколюють тіла цвяхами та розмальовують їх білою глиною.

Зараз ви читаєте новину «"Кавові зерна для місцевих - розкіш". Як живе ефіопське плем'я Каро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути