пʼятниця, 05 лютого 2021 01:02

"Неможливо зупинитися". Ведучі тревелу дали поради, що скуштувати в Туреччині
6

Ведучі порадили, що варто скуштувати в Туреччині
Фото: надане пресслужбою "Нового каналу"
Ведучі порадили, що варто скуштувати в Туреччині
Ведучі порадили, що варто скуштувати в Туреччині
Ведучі порадили, що варто скуштувати в Туреччині
Ведучі порадили, що варто скуштувати в Туреччині

Ведучі тревел-шоу Анастасія Івлєєва та Юлія Коваль розповіли, що варто скуштувати в турецькому Мардіні.

Івлєєва запевнила, що блакитний мигдаль - це візитна картка Мардіна. Купити незвичайний снек можна тільки в цьому турецькому місті.

"Такий незвичайний колір горіху дає солодкий натуральний барвник, отриманий з кори лохорського дерева. Ми звикли, що мигдаль зазвичай продають в тонні цукру - для ваги. А тут - тоненький барвник і товстий горіх. Барвник не нудотний, а більше до смаку схожий на цукрову пудру", - поділилася враженнями ведуча шоу "Орел та Решка", яке показує "Новий канал".

Коваль розповіла, що кабург долгма - це ребра ягняти, фаршировані 2 видами рису, м'ясом, зеленню і насінням сосни. Спочатку їх смажать, потім варять. Тому приготування кабурга долми займає близько 5 год. Це - святкова страва, зазвичай його замовляють на компанію. Подають з різними соусами, соліннями і овочами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кавові зерна для місцевих - розкіш". Як живе ефіопське плем'я Каро

"Ніжне м'ясо, ідеальний рис. Дивно, як надають особливий присмак смажені в карамелі арахісові горішки. Єдиний мінус мардінскої кухні - неможливо зупинитися", - додала ведуча.

Команда тревелу продовжує досліджувати різні локації Туреччини. Ведуча Юлія Коваль вирушила на вершину гори Немрут-Даг, де знайшла одну зі стародавніх пам'яток країни - святилище древніх богів Коммагенського царства. Вона піднялася на 2-кілометрову висоту і заплатила $3 за вхідний квиток, щоб потрапити на вершину.

Зараз ви читаєте новину «"Неможливо зупинитися". Ведучі тревелу дали поради, що скуштувати в Туреччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути