понеділок, 01 лютого 2021 23:05

Ведуча тревелу показала стародавні пам'ятки Туреччини
4

Ведуча показала незвідані місця Туреччини
Фото: надане пресслужбою "Нового каналу"
Ведуча показала незвідані місця Туреччини
Ведуча показала незвідані місця Туреччини
Ведуча показала незвідані місця Туреччини

Команда тревелу продовжує досліджувати різні локації Туреччини.

Ведуча Юлія Коваль вирушила на вершину гори Немрут-Даг, де знайшла одну зі стародавніх пам'яток країни - святилище древніх богів Коммагенського царства. Вона піднялася на 2-кілометрову висоту і заплатила $3 за вхідний квиток, щоб потрапити на вершину. Там можна побачити статуї древніх богів, які сидять на тронах, біля підніжжя - їхні голови. Серед скульптур можна знайти Зевса, Геракла, Аполлона і правителя Антіоха.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірки замість ведучих. Продюсерка тревелу поділилася подробицями нового сезону

"Правитель Коммагени Антіох був божевільним, який страждав на манію величі. Він створив нову релігію, яка поєднала традиції західних грецьких та східних перських вірувань, і оголосив себе богом нарівні із Зевсом і Аполлоном. Одержимий ідеєю слави він сам повірив у свою ж казку про безсмертя. Тіло Антіоха поховали тут же. Цей пагорб вважається найвищим курганом-гробницею у світі: його висота складає майже 50 м",- розповіла ведуча тревел-шоу "Орел та Решка", що показує "Новий канал".

Ведуча тревел-шоу "Орел та Решка. Дівчата" Анастасія Івлєєва відправилася до давнього турецького міста Мардін, якому понад 5 тис. років. Команда проєкту показала архітектуру, а також дізналася про покинуте місто Дара, що було одним з найважливіших центрів Месопотамії. Воно розташоване в околицях Мардіна.

Зараз ви читаєте новину «Ведуча тревелу показала стародавні пам'ятки Туреччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути