субота, 20 квітня 2013 13:45

На візі до Єгипту можна зекономити щонайменше 15 доларів

Туристи, які в'їжджають до Південного Сінаю, одного з найпопулярніших курортних регіонів Єгипту, можуть не платити за візу. Прикордонники їм безкоштовно ставлять у паспорті штамп, який дозволяє перебувати на півострові протягом 15 днів.

"Єгипетська віза вартує $15. Однак, без неї можна обійтися й зекономити ці гроші. Віза не потрібна, якщо їдеш до Південного Сінаю й не плануєш вирушати на африканську частину Єгипту. З 1980 років єгипетська влада дозволяє безвізовий в'їзд через прикордонний пости Таба, порт Нувейба, а також аеропорт Шарм-ель-Шейх. Раніше такий привілей мали тільки ізраїльтяни", - розповідає літній турист подорожнім, які чекають у аеропорту "Бориспіль" початку реєстрації на чартерний рейс до Шарм-ель-Шейха.

Пояснює, що в аеропорту в Єгипті туристам дадуть міграційні картки. Їх потрібно заповнити англійською. Каже, що спритні місцеві ділки пропонуватимуть за $20 допомогти оформити документи і пройти поза чергою паспортний контроль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Словаччина масово видає українцям шенгенські візи терміном до 5 років

"Коли маєш голову на плечах, то їх допомога не потрібна. В анкеті вписуєш дані із закордонного паспорта. Англійською вказуєш номер твого авіарейсу, потім прізвище, ім'я, дату народження, національність, серію та номер паспорта. Робиш позначку, що мета твого приїзду – туризм. У верхній частині анкети, або на її звороті обов'язково пишеш "Only Sinai", - пояснює бувалий мандрівник.

Чоловік показує сусідам по черзі свій закордонний паспорт. У ньому видно кілька прямокутних печаток з написами англійською та арабською мовами.

"Ось такий штамп тобі поставлять під час паспортного контролю. Його ще називають "сінайським". Якщо будуть на вуха локшину вішати, мовляв, для першої поїздки в Єгипет обов'язкова віза, то не слухай. То все брехня! Віза потрібна, якщо поїдеш в африканську частину країни. Тож знаєш з географії – Арабська республіка Єгипет є країною двох материків. Одна частина її знаходиться на Сінайському півострові Азії, а інша – в Північній Африці. "Синайський штамп" дозволяє туристам подорожувати від Шарм-ель-Шейху до Таби. Можна спокійно їхати також до монастиря Святої Катерини, або до гори Моісея", - долучається до розмови Олег Кравчук із Рівного. Він подорожує до Єгипту вже втретє й жодного разу не платив за візу.

Зараз ви читаєте новину «На візі до Єгипту можна зекономити щонайменше 15 доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути