середа, 17 квітня 2013 11:27

Путівки до Туреччини і Греції на травневі свята подорожчають удвічі

Путівки до Туреччини і Греції на травневі свята подорожчають удвічі
За 300 євро можна взяти путівку на 7 днів з авіаперельотом. Фото: fionatravel.com.ua

"На 1-2 травня у нас всі тури розкупили. Можемо запропонувати тільки Крим або Одесу, - говорить Оксана Леонідівна, менеджер одного зі столичних туристичних агентств. - У Туреччину є шанс вилетіти у неділю, 28 квітня, якщо зараз забронюємо місце у літаку і номер в готелі. Більшість путівок у нас розкупили ще в кінці лютого. У людей по 9-10 вихідних. Всі хочуть провести їх біля моря і закордоном".

У Криму номер у 3-зірковому готелі пропонують по 400-500 грн за добу.

"Акційні варіанти, коли три дні можна було жити у 4-зірковому спа-готелі за ціною двох діб, ще у березні розкупили, - говорять в агентстві. - Був чудовий варіант з триразовим харчуванням і відвідуванням усіх спа-процедур в одному з готелей Алушти за 1200 гривень на двох. Мали 50 путівок. Позавчора забрали останню. У нас півофіса на ці свята закордон виїде. Хтось купив дешеву Туреччину, комусь попалась малобюджетна Греція".

Цікавлюся, по скільки розпродували тури у Грецію.

"За 300 євро можна було взяти путівку на 7 днів з авіаперельотом. Готельчик на три зірки, з харчування - лише сніданки. Цього року греки дуже легко видавали візи. Майже всім туристам відкрили без проблем. Одній жіночці відмовили, бо у неї закордонний паспорт 6 травня закінчується, а путівку хотіла взяти з 1 по 10 травня. Путівки до Греції і Туреччини ще з'являтимуться у продажі, якщо додадуться чартерні рейси. Але вони можуть бути дорожчими удвічі. До 1 травня залишилося всього два тижні", - зазначила Оксана Леонідівна.

Туроператор зізнається, що столичні туристи віддають перевагу Греції, аніж Єгипту.

"Цього року Єгипет дуже підняв ціни. Путівки у 4-зіркові готелі продають по тисячі євро за тиждень, - каже менеджер турагентства. - Хоча у Єгипту є свої плюси. Там зараз тепло, можна купатися у морі. У Греції купальний сезон відкрився, але водичка ще прохолодна".

Ті, хто може дозволити собі елітний відпочинок, за словами Оксани Леонідівни, летять до Індії, на Сейшели, Мальдіви і Кубу.

"Елітні путівки ще не розпродані, бо не всі готові віддати по 12-18 тисяч гривень за відпочинок у райському куточку. З цими путівками ми радимо туристам не поспішати. Як правило, за 10 днів до відльоту ціни на готелі і переліт стають дешевшими на 10 відсотків. Якщо до країни, у яку летите, не потрібна віза, тур можна купити за 2-3 дні. "Гарячі" путівки іноді спускають в ціні на третину. Краще брати не на тиждень, а на 10-14 днів. Тоді виходить дешевше", - зауважила вона.

Зараз ви читаєте новину «Путівки до Туреччини і Греції на травневі свята подорожчають удвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути