пʼятниця, 14 вересня 2012 13:49

На нудистському пляжі у Коктебелі панує комунізм
15

Фото: фото: Лілія ЧЕМОДАНОВА

8 ранку. Нудистський пляж. Біля оранжевого намету засмаглий світловолосий чоловік кричить: "Бухать! Кто хочєт бухать? У нас єсть бухло!". З усіх кінців наметового містечка до нього повільно починають збиратися люди. П'ють чачу - виноградну горілку та коньяк. За 30-40 хвилин на пляжі порожньо. Всі повернулись до своїх.

2 місяці - весь серпень і вересень - живуть хіппі на кримському дикому пляжі у Коктебелі. Приїжджають переважно із Росії, Білорусі та великих міст України. Жінки і чоловіки від 25 до 45 років.

Люди з'їжджаються сюди на 2 джазові фестивалі - відомий Джаз Коктебель та безкоштовний Live in Blue Bay. Облаштовують наметове містечко.

Поселення поміж себе називають "Зеленка", оскільки тут ростуть дерева, пляж від вітрів добре захищають гори.

Туалетами слугують викопані ями, які періодично закопують і  роблять нові. Між собою домовляються, хто за що відповідає. Дрова збирають по всьому Коктебелю. Часто крадуть дошки біля незавершених будинків, ламають старі лавки. Прісну воду купують, технічну - набирають у Центрі Дайвингу неподалік.

Грошей мають мало, або взагалі не мають. Заробляють продажем своїх власних виробів: картин, прикрас, одягу. Також активно практикують "музичне жебрацтво". Кілька хіппі грають на музичних інструментах і співають, тим часом "аскер" (від англ. to ask - просити) підходить із капелюхом до людей на відпочинку, або тих, хто проходять повз музикантів, та просить дати грошей на підтримку талантів.

У місто зазвичай вдягають легке кольорове вбрання: дівчата - довгі спідниці, хлопці - сорочки. Майже всі миються у солоній воді. Волосся за кілька днів стає жорстким, виглядає масним та стирчить. В тих, хто приїхав раніше за всіх, починає нагадувати так звані "дреди". Практикують вплітання ниток яскравого кольору у волосся. Такі косички називають "раста". Абсолютно всі мають рівномірну засмагу, оскільки загоряють голими.

Поводяться неагресивно. Багато танцюють, співають, більшість має із собою якийсь музичний інструмент: гітару, джамбей, перкусію, дарбуку, користуються популярністю губна гармоніка та дримба. Грають також на хангах (від нім. Hang - рука) - з'єднаних між собою металічних дисках, які нагадують літаючу тарілку в мініатюрі. По ній стукають пальцями, видобуваючи дуже ніжні мелодійні звуки, що нагадують ксилофон, тільки менш дзвінкі.

У поселенні повний бартер: один у одного беруть цигарки, алкоголь, воду, їжу, можуть так само навзаєм запропонувати шматок сала, нагодувати або напоїти.

З тими, хто не підтримує їхніх "правил" життя, але розташував намет на "Зеленці", поводяться стримано, дружньо. Розпитують, що ви за люди, що тут робите, чим "дихаєте". Нудисти старшого віку до повністю одягнених людей на пляжі ставляться м'яко упереджено, запитують про причини, з яких людина не роздягається.

Є 2 типи хіппі: ті хто за наркотики, і ті хто проти. Половина вживає багато алкоголю, а половина - курить марихуану. Але і серед тих, і серед інших сутички виникають вкрай рідко. Всі допомагають одне-одному, живуть у мирі і злагоді. Часто нав'язують свою компанію, але завжди усміхаються і намагаються підняти настрій тим, хто не в гуморі.

Зараз ви читаєте новину «На нудистському пляжі у Коктебелі панує комунізм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути