понеділок, 03 вересня 2012 15:14

"Джаз Коктебель" закривали без трусів
24

Відкрита сцена і сцена Ню джаз розташовані на нудистському пляжі, тому на денних концертах були присутні немало нудистів
Фото: Фото: Павло Паламарчук

Учора, 2 вересня у кримському містечку Коктебель закінчився ювілейний 10-й музичний фестиваль "Джаз Коктебель". На трьох сценах фестивалю: безкоштовній "Відкритій", великій – "Ню джаз" і камерній – "Волошинській" відіграли близько 70-ти концертів.

Цьогоріч фестиваль відбувся на 2 тижні раніше, ніж зазвичай.

"Традиційні терміни перенесли через узгодження з концертними графіками британських музикантів - Mama's Gun, які приїхали з новим альбомом The Life And Soul. Британські нотки на фестивалі пов'язані з пошуками нового, свіжого, цікавого. Наша велика мрія - привезти кубинський джаз. Зараз ведемо пошук партнерів, ймовірно, що наступного року, це відбудеться", - зазначила президент фестивалю Лілія Млинарич.

29 серпня вважався "нульовим" днем фестивалю. Його відкрив виступ білоруського гурту "Ляпіс Трубєцкой".

У перший день фестивалю, 30 серпня виступив британські музиканти The Cinematic Orchestra, про яких говорять: більше, ніж музика і більше, ніж кіно. Одним із головних досягнень гурту вважається саудтрек до культового документального фільму Дзиги Вертова "Людина з кіноапаратом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкриття "Джаз Коктебелю": люди голяка та "Ляпіс Трубєцкой"

"Чув, що багато людей їдуть на фестиваль саме заради цього гурту. Люблю цілеспрямовану публіку, яка знає, чого хоче", - зазначив куратор Волошинської сцени Олег Коган.

Наступного дня виступали ще два хедлайнери фестивалю: Ніно Катамадзе та Горан Бреговіч із "Оркестром весіль та похоронів". Ніно заспівала нові пісні, і Горан привіз свіжий альбом "Шампанське для циган". Коли співала Ніно, танцювала тільки частина публіки. У Коктебелі співачка вдруге.

"Слухав її минулого разу. Це дві інші людини. Вона стала спокійніша, витриманіша. Її й досі приємно слухати, але раніше подобалась більше", - зазначив киянин Андрій.

Більшість слухала співачку, сидячи на простирадлах і попиваючи вино, деякі дрімали у спальниках. Під час 2-годинного виступу Бреговіча мало хто зміг втриматися від танців. Під його пісні з нового альбому танцювали майже всі.

"Дізнавшись про примусову депортацію циган з Франції до Румунії, я, мешканець Парижа, Горан Брегович, вирішив нагадати усім нам про значущість циганського народу. Хочу звернути увагу європейців на циганську культуру і можливо, змінити їх ставлення до циган. У багатьох країнах до них досі ставляться з неприйняттям, хоча в жилах багатьох великих людей текла циганська кров - у Елвіса Преслі, Чарлі Чапліна і навіть у Матері Терези. Цигани - це дуже талановитий народ", - так він пояснює назву нового альбому.

Бреговіч народився у Сараєво, але вже багато років живе у Парижі з дружиною-мусульманкою й трьома дочками. Також має дочку Жельку від юнацької любові з танцівницею сараєвського нічного клубу. Вона народила йому онуку Б'янку.

Зараз ви читаєте новину «"Джаз Коктебель" закривали без трусів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі