Ексклюзиви
четвер, 11 листопада 2021 19:10

Можна їсти свинину і не носити хіджаб: албанці заснували свою ісламську течію
4

Ведучий тревелу "Орел та Решка. Земляни" Кирило Макашов розповів, у чому суть однієї з течій релігії - бекташизму. За статистикою, 70% албанців називають себе мусульманами. Але якщо порівнювати із суворим мусульманським Пакистаном, то в Албанії до релігії ставляться по-іншому.

Албанки вільно гуляють і зустрічаються з подругами, чого не скажеш про пакистанських дівчат, яких майже не зустрінеш на вулиці. Про це розповів Макашов у черговому випуску шоу на "Новому каналі".

"У Пакистані жінки замотані у все чорне, а в цій балканській країні носять декольте розміром з Маріанську западину. Албанські чоловіки теж можуть не дотримуватися заповідей ісламу. Вони спокійно можуть випити келих пива та закусити свинячою ковбаскою", - поділився ведучий.

Місцеві кажуть, що їхня основна релігія - албанство. Їх називають "непорозумінням на карті ісламського світу", але самі албанці називають себе modern Muslims - "сучасні мусульмани".

Сьогодні в Албанії популярна особлива течія - бекташизм. Її релігійний лідер - Едмонд Брахімай
Фото: надане пресслужбою "Нового каналу"
Албанки вільно гуляють і зустрічаються з подругами, чого не скажеш про пакистанських дівчат, яких майже не зустрінеш на вулиці
В Албанії популярна особлива течія - бекташизм
Ведучий тревелу "Орел та Решка. Земляни" Кирило Макашов розповів, у чому суть однієї з течій релігії - бекташизму

"Албанців постійно змушували міняти віру. То їм принесли православ'я, то звертали до ісламу, а за правління диктатора Енвера Ходжі взагалі заборонили будь-яку віру під страхом смертної кари", - зазначив ведучий.

Сьогодні в Албанії популярна особлива течія - бекташизм. Її релігійний лідер - Едмонд Брахімай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Квартира за €2,5 млн і місце на паркінгу за €125 тис. Як живуть нідерландські мільйонери

"У бекташизмі ми поважаємо всіх. Чоловіки та жінки тут рівні і можуть молитися в одному місці. Жінки можуть не носити хіджаб, адже якості людини не залежать від її одягу. У бекташизмі людина вільна, вона може їсти та пити все, що хоче і коли хоче. Люди моляться вранці та ввечері, а вдень працюють. Але молитись можна і під час роботи, і лежачи в ліжку, бо бог усюди", - розповів він.

Ведучий тревел-шоу "Орел та Решка. Земляни" Кирило Макашов побував у пакистанській церкві для трансгендерів. Він розповів, з якими обмеженнями вони стикаються. У Пакистані живуть понад 200 тис. трансгендерів.

Зараз ви читаєте новину «Можна їсти свинину і не носити хіджаб: албанці заснували свою ісламську течію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути