пʼятниця, 12 липня 2013 23:21

"Ми гарячі львівські батяри" - у серці Санкт-Петербурга відкрили ресторан домашньої кухні Карпат
27

У Санкт-Петербурзі можна зустріти чимало закладів харчування в українському стилі. Тільки на одній вулиці Миколи Некрасова їх аж три. Відразу біля музею-квартири уродженця Вінничини знаходиться корчма "Сало".

При вході ростуть чорнобривці у горщиках, відвідувачів зустрічає прапор України та офіціанти у вишиванках і шароварах. Правда, один із них на мою українську відповів англійською. Очевидно, взагалі не зрозумів, якою мовою я до нього звернулася. Але загалом обслуговання на досить хорошому рівні. Чайові на розгляд відвідувачів.

Провідна тема інтер'єру - українське село. В одному із залів є навіть імітація дуба. Грають українські пісні. З того, що вдалося почути, це Ані Лорак та Оксана Білозір. Меню написане російською мовою. Є кілька видів сала, вареники, пельмені та інші українські страви. Корчма працює до 24:00.

"Пузата хата" схожа на "Сало", але є відмінності. Зокрема, ціни трішки дешевші. Офіціантки одягнені у віночки, вишиванки і спідниці. Грає також виключно українська музика - "Скрябін", "Друга ріка". У меню страви написані українською та російською мовами. В українському варіанті трапляються помилки - "вареники різнообразні" та "блини з м'ясом". Хоча є дуже цікавий переклад.Так, язик — це лизень, котлета по-київськи — київська золотенька, баклажани — синенькі, асорті з грибів — грибна мисочка.

У "Батярській кнайпі" можна скуштувати домашню кухню Карпат. Ресторан нещодавно відкрився і активно займається своїм просуванням. На вулиці біля готелю знайшла рекламну листівку - "Ми гарячі львівські батяри".

"Кнайпа" знаходиться у затишному підвалі, умовно поділеному на кілька залів з дерев'яними столами та стільцями.. На стінах висять фотографії Львова. Офіціанти одягнені по-батярськи - темні сорочки та кашкети. Меню дуже оригінальне — розповідає про батярів та їхню субкультуру. Страви написані українською мовою. Російською йде пояснення меншим шрифтом у дужках. Грають пісні "Океана Ельзи".

Разом з меню офіціантка принесла келихи з холодною водою, мокрі рушники, щоб витерти руки і комплімент від шеф-повара — дві теплі булочки з соусом (сало+паприка). Страви (лоци, чирке паприкаш, нокедли) були неймовірно смачними, а порції великими. Ціни також доволі демократичні. Разом з чеком принесли дві цукерки.

Атмосфера у "Батярській кнайпі" дуже домашня і привітна. Виникає відчуття, що ви зайшли в гості до друзів. Такий собі маленький шматочок Львова у серці Санкт-Петербурга.

Додамо, що у всіх трьох ресторанах можна розраховуватися картками.

Зараз ви читаєте новину «"Ми гарячі львівські батяри" - у серці Санкт-Петербурга відкрили ресторан домашньої кухні Карпат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути