середа, 03 липня 2013 19:21

Білі ночі заважають спати
17

Фото: ФОТО: Ірина КОЗЮПА

Киянка Наталя тиждень провела у Санкт-Петербурзі. Поїхала у Північну Пальміру у червні, щоб подивитися на білі ночі.

"Ще у квітні купили з подругою квитки на автобус. Заплатили трохи більше тисячі гривень кожна за тікет туди і назад. Поїзд та літак коштують дорожче, - розповідає дівчина. - Виїхали з Києва в обід і прибули у Пітер зранку. Можна їхати з українським паспортом. Добиралися транзитом через Білорусь. Там хороші дороги — кращі, ніж в Україні та Росії.

У Санкт-Петербурзі вирішили селитися у бюджетному готелі недалеко від центру, щоб економити на громадському транспорті. Один проїзд у метро коштує 28 рублів — 7 гривень. Маршрутки обходяться дорожче — 30-35 рублів."

Дівчата прибули у Пітер 22 червня. Період білих ночей у місті триває з 26 травня по 2 липня.

"Якби виїхали на день раніше, то встигли б побачити найсвітлішу ніч. Вона триває з 20 на 21 червня. Зате після цього у місті меншає туристів. О 12 ночі у Санкт-Петербурзі ще світло як у день. О 1-2 годині ночі — сутінки. Здається, що сонце заходить, хмари на горизонті стають рожевими. Зірок зовсім не видно, а от місяць — великий і жовтий. Не думала, що білі ночі такі світлі. Це дуже красиве природне явище, але зовсім не зручне. Дуже важко заснути, коли за вікном практично день."

Милуватися білими ночами Наталя ходила на Неву. О 1 ночі там починають розводити мости.

"Мости мають красиву ілюмінацію. Будинки по обидва береги Неви також підсвічені. Виглядає красиво. Подивитися на розведення мостів приходить багато туристів. Іноземців привозять на туристичних автобусах. Здивувалася, коли побачила на воді справжнє стовпотворіння прогулянкових корабликів. Нічні прогулянки по Неві і каналах дуже популярні серед туристів, але коштують дорожче ніж денні."

Цього року "Алые паруса" (традиційний бал випускників середніх шкіл Санкт-Петербурга) пройшов 23 червня.

"Після першої години ночі над Невою почалися феєрверки. Тривали більше, як півгодини. А потім річкою проплив красень-бриг під пурпуровими вітрилами. Людей було стільки, що ніде було яблуку впасти. Дехто запускав у небо повітряні ліхтарики".

Дівчина додає, що чимало кафе та ресторанів працюють до 12 години ночі. Зустрічається чимало цілодобових магазинів. Зате зранку Санкт-Петербург виглядає малолюдним.

Зараз ви читаєте новину «Білі ночі заважають спати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути