Ексклюзиви
субота, 29 червня 2013 23:23

У Санкт-Петербурзі поліція затримала 58 осіб в ході акції на підтримку сексменшин

У Санкт-Петербурзі поліція затримала 58 осіб в ході акції на підтримку сексменшин
Фото: spb.itar-tass.com

Поліція в суботу затримала 58 осіб в ході акції на підтримку сексуальних меншин у Санкт-Петербурзі.

"Загальне число затриманих - і прихильників, і противників акції - 58 осіб", - повідомили "Інтерфаксу" в прес-службі регіонального управління МВС.

До цього в міському управлінні МВС агентству повідомили, що в поліцію надійшло повідомлення з адміністрації міста, що акція на Марсовому полі, незважаючи на запевнення її організаторів, проводиться незаконно.

"Раніше в Смольний надійшло звернення ряду громадян з приводу акції, після чого вона була визнана незаконною за порушення закону про гей-пропаганду", - сказали в поліції.

У результаті кілька десятків учасників, які відмовилися покинути місце проведення акції, були доставлені у відділення поліції. Крім того, вісім осіб затримали за порушення громадського порядку. При затриманні постраждали співробітник поліції і інспектор ДІБДР, якому в обличчя розпилили газ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час заворушень у Бразилії постраждали 50 журналістів

У першій половині дня, до початку акції на Марсовому полі зібралося кілька десятків активістів руху сексменшин, а також 100-150 їх опонентів. Противники акції скандували: "Содомія не пройде!", "Ганьба поліції!"

Активісти ЛГБТ-руху тримали плакати з критикою закону про заборону гей-пропаганди серед неповнолітніх, прапори ЛГБТ-руху, скандували: "Гомофобія - ганьба Петербурга!", "Поверніть наші громадянські права!", "Геть фашизм!"

Противники ЛГБТ руху протягом всієї акції намагалися прорватися за оточення, де проходив мітинг. Молоді люди закидали мітингували яйцями, в бік учасників акції летіли файєри і димові шашки. Деякі, прорвавшись через оточення, накидалися на учасників акції.

Акція на захист прав сексуальних меншин протривала близько півгодини. На вимогу поліції учасники покинули місце проведення акції. Противники мітингу спробували переслідувати окремих активістів, але були затримані поліцією.

Зараз ви читаєте новину «У Санкт-Петербурзі поліція затримала 58 осіб в ході акції на підтримку сексменшин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути