четвер, 29 квітня 2021 20:07

Куди гайнути удвох на травневі свята за малі гроші
10

Усі українці з нетерпінням чекають травневі свята, адже цього року матимемо аж чотири вихідні. Це чудова можливість поїхати на відпочинок із родиною або компанією друзів.

Gazeta.ua дізналася в українськихї туроператорів, куди можна з'їздити на вихідні з б'юджетом до 15 тис. грн.

"10-15 тисяч гривень - це досить мала сума навіть для відпочинку в межах України, проте і за такі гроші можна підібрати тури на двох за кордон. Але не забуваємо, що в свята, в тому числі і травневі, ціни на відпочинок зростають", - розповіла власниця туристичної агенції Travel Salon Валентина Гембік.

Белград (Сербія)

Автор: pixabay.com
  Белград може приємно здивувати туристів
Белград може приємно здивувати туристів

Невеликого бюджету достатньо, щоб на кілька днів злітати в Белград. Влаштувати собі екскурсії містом.

Головна визначна пам'ятка Белграда - парковий комплекс Калемегдан. Включає в себе Белградську фортеця, зі стін якої відкривається найкращий вид на Дунай і Саву; військовий музей під відкритим небом, в якому представлені зразки зброї різних історичних періодів; маленькі старовинні церкви; зоопарк і сам парк. Атмосферним буде старовинний район Земун.

Анталія (Туреччина)

Автор: pixabay.com
  В Анталію можна їздити не лише заради моря
В Анталію можна їздити не лише заради моря

"В Анталію звикли їздити на море. Зараз воно прохолодне, але погода хороша, десь 25 градусів тепла. Саме те, щоб влаштувати екскурсію містом на три-чотири дні", - зауважила Валентина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим ризикують українці, купуючи дешеві тури за кордон

В Анталії можна прогулятися пляжами, відвідати старе місто із колоритним крамницями, рестрончиками та пристань для яхт. Також місто має чимало історичних цікавих місцин.

Стамбул (Туреччина)

Автор: pixabay.com
  Стамбул здивує базаром, якому понад 550 років
Стамбул здивує базаром, якому понад 550 років

Відвідати Стамбул можна в будь-яку пору року - нудно не буде. Навіть вихідні, проведені тут, залишить незабутні враження надовго, адже місто сповнене історичних пам'яток, які заворожують красою та величчю. Наприклад, такими є Блакитна мечеть та мечеть Айя-Софія, 550-річний базар, який вражає своєю колоритністю.

Кападокія (Туреччина)

Автор: pixabay.com
  Кападокія славиться фестивалями повітряних куль
Кападокія славиться фестивалями повітряних куль

Каппадокія - прекрасний регіон в центральній Туреччині, який славиться своїми казковими пейзажами, печерними будинками, скельними утвореннями і, звичайно, сотнями повітряних куль, які витають у небі під час сходу сонця. У Каппадокії також багато цікавих маршрутів для походів у долини, що заворожують красою.

Кіпр

Автор: pixabay.com
  Кіпр - ідеальне місце для пляжного відпочинку та цікавих екскурсій
Кіпр - ідеальне місце для пляжного відпочинку та цікавих екскурсій

"Зараз відкрився Кіпр. Можна знайти тури на кілька днів за 15 тисяч гривень. Він лише починає запрошувати туристів, тому ціни не завищують", - сказала Гембік.

Травень - хороший місяць для відпочинку на острові. Погода тепла, проте не спекотна. Саме те, щоб відвідати різноманітні пам'ятки Кіпру та поніжитися на пляжі.

Якщо ж хочете присвяти вихідні дослідженню цікавих міст України, то і тут знайдеться кілька популярних турів за невеликі кошти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як дешево відпочити за кордоном - перевірений спосіб

"Весною люди найчастіше їздять подивитися на природу, цвітіння рослин. Переважно це різноманітні парки, заповідники, гори. Щоправда, оскільки цьогоріч потепління прийшло пізніше, а багато мість перебувають у карантин, то географія мандрівок дещо змінилася", - розповіла Тетяна Кіхно, менеджер з організації турів в компанії KrainaUA.

Закарпаття

Автор: tamtour.com.ua
  Кожен українець має відвідати долину нарцисів
Кожен українець має відвідати долину нарцисів

У регіоні зараз починають цвісти сакури та поля нарцисів. Якщо організовувати мандрівку самостійно, то це обійдеться від 7 тис. грн на двох за чотири дні. Додатково варто заплатити за харчування та екскурсії. Якщо мандрувати з туроператором, то ціна становитиме 7,5 тис. грн на двох. У варість входить проїзд, проживання три ночі та чотири дні, сніданки, вечері.

"Якщо видається, що те саме, то ні. Екскурсії, які пропонує туроператор, обійдуться дешевше", - пояснила Кіхно

Карпати

Автор: zido.com.ua
  У Карпатах знайдуться розваги в будь-яку пору року
У Карпатах знайдуться розваги в будь-яку пору року

У Карпатах можна знайти безліч розваг на різний гаманець - екскурсії в гори, на озера, народні ремесла, риболовля. Ціни від 250 грн з людини на добу з дворазовим харчуванням у приватних готелях і до 5 тис. грн на добу за номер у фешенебельних.

Асканія-Нова

Автор: lyasha.livejournal.com
  Асканія-Нова зачаровує в період цвітіння полів
Асканія-Нова зачаровує в період цвітіння полів

Сюди їдуть дивитися на цвітіння степу. Дводенний тур обійдеться у 5 тис. грн на двох - проїзд, проживання, харчування та екскурсії.

"Якщо ж самостійно їхати, то можна вкластися і у 4 тисячі гривень, але це буде досить важкий відпочинок, бо складна інфраструктура екскурсій. Доведеться багато їздити", - сказала Кіхно.

Тематичні тури регіонами

Автор: dyvys.info
  До Великодня можна замовити тематичний тур
До Великодня можна замовити тематичний тур

В честь Великодня можна відвідати старовинні храми різних регіонів. Або ж просто влаштувати екскурсії містами. Наприклад, тур у Тернопіль з проїздом, проживанням, харчуванням та вхідними квитками обійдеться у 7 тис. грн на двох за три дні. Великодній Львів - у 7,3 тис. грн на двох за три дні. За такі ж кошти можна відвідати Одесу та Кам'янець-Подільський.

Одноденні тури

Автор: pixabay.com
  Пікнік в гарному місці - ідеальний відпочинок
Пікнік в гарному місці - ідеальний відпочинок

Якщо не бажаєте всі вихідні провести в подорожі, то ваш варіант - це одноденні тури до пам'ятних місць, каньйонів, пікніки із дегустаціями. Напрямки можна обирати різні. Коштуватимуть від 700 грн за людину.

"Багато регіонів не дорахуються туристів, бо вийдуть з червоної зони лише 10 травня. Але з того, що маємо, то вибір все є. Якщо розглядати тижневі пропозиції на відпочинок, то заплатити доведеться від 11 тисяч гривень за двох", - каже туроператор.

Влада Мальти виплачуватиме іноземним туристам до 200 євро (6 640 грн), якщо вони пробудуть на острові щонайменше 3 дні. Таким чином намагаються заохотити відпочивальників та відновити туристичну галузь. 2019 року країну відвідали приблизно 2,7 млн іноземців, але після того, як у березні 2020-го на Мальті виявили вірус, показники впали більш як на 80%.

.

Зараз ви читаєте новину «Куди гайнути удвох на травневі свята за малі гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути