вівторок, 19 червня 2018 12:36

Кава з котами та середньовічний готель: чим дивує романтичний куточок Європи
15

 

Крім трудових мігрантів, які вже активно підкорюють інші європейські країни, польський Люблін як і раніше залишається студентським та культурним осередком для багатьох жителів України, говорить мер міста, Кшиштоф Жук. За словами якого, в цьому році Люблінський аеропорт прийняв близько 450 тис. пасажирів. У місті на сьогоднішній день проживає 20 тис. українців. Самі ж поляки все частіше їдуть на навчання і роботу до Великої Британії. Про це свідчить величезна кількість доступних авіа рейсів в даному напрямку.

Як українці їдуть до Польщі на навчання і роботу, так поляки мігрують до інших країн .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям небезпечно їхати на Кубок світу в Росію

Українці в свою чергу теж отримують все більше можливостей дістатися до Польщі. Крім звичних маршрутів, в Люблін тепер можна дістатися за допомогою рейсів нової авіакомпанії Bravo Airways.

Місто є мультикультурним, так як на навчання приїжджають багато студентів зі східних країн. Всього вузів в місті 11, але основних 3. Особливістю навчання в Любліні є наявність можливості зарубіжної практики.

Коли в місті студентів активність на літо завмирає, Люблін починає веселитися.

"Студенти роз'їжджаються на літо, місто стає тихим. Але починаються фестивалі і це щось неймовірне, - розповідає Христина, яка вже живе в Любліні близько 10 років, - В червні починається" Ніч культури ", так само заплановано безліч концертів класичної та сучасної музики. Пізніше стартує масштабний ярмарок, а в кінці літа відкривається відомий на весь світ фестиваль циркачів ".

 

Розташований на пагорбі, без звичних жителям мегаполісів висоток, Люблін вважається одним найромантичніших міст, пам'ятки якого можна вивчити за вікенд.

"За три дні встигли оглянути Старе місто і прилеглі квартали, торгові центри і спальні райони. Орієнтуватися в місті легко, допомогли карти в смартфоні. Найдорожчими за всю поїздку були витрати на житло. Жили близько ботсаду, це 4-5 км від центру. На проїзді заощадили, купивши квитки на 120 годин, транспорт ходить хвилина в хвилину, це не може не радувати ", - діляться Наталя і Антон, які залишилися в захваті від затишного міста.

 

У Любліні ходить єдиний у всій Польщі автобус на рейках, який доставляє пасажирів з аеропорту в місто.

"Вразив фестиваль" Ніч культури ", в ході якого цілу вулицю перетворили на виставку арт-об'єктів на тему кравецького ремесла. На вулиці були сукні з тарілок, річка з краваток і т.д. Потім несподівано потрапили на зліт власників дивовижних ретро-Мерседесів, вік машин досягає 80 років. ", - ділиться Наталя, - вразили фонтани в центрі, один з яких використовують для водно-світлових шоу. Вулички старого міста, трапляються такі вузькі, що по ним можна пройти тільки пішки ".

 
 

Саме ці вулички місцеві жителі радять використовувати для романтичних фотосесій. Ще однією локацією серед закоханих користується популярністю ботанічний сад,

 

"Відкрили для себе романтичні куточки: терасу на даху торгового центру у замку, Національний парк, близько Медуніверситету. Атмосферне місце з його білими лавочками, павичами і акуратненькими доріжками , що біжать по горбках . У замку можна легко натрапити на весільну фотосесію", - розповідає Антон, - приємно здивували житлові квартали - тихі, чисті, акуратні, що потопають у зелені, як на якійсь приморській базі відпочинку, тільки без моря ".

"Дуже смачна кава в одному із закладів, яке порадила знайома. Я таку в останній раз пила в Мілані. Чоловік замовив там пиво, я не любитель цього напою, але мені дуже сподобалося", - додає Наталія.

Кілька разів в Любліні були музиканти з українського гурту "Авіатор". Артисти вважають це місто романтичним і неймовірно атмосферним.

" Буваємо тут неодноразово. Кілька років тому просто приїхали на машинах і провели добре час. Ми жили біля міської ратуші, дійсно цікавий центр міста. Порадувало, що в центрі чимало пам'ятників відомим музикантам. Місто маленьке і має ауру затишку. Атмосферу можна відчути в центрі : тут бруківка, маленькі вулиці, фортеця, великі будівлі, багато пабів і обов'язково прокататися на тролейбусі. В Люблін ми приїхали втрьох чоловічою компанією. Нам дійсно не вистачало дівчат, адже місто романтичне і сюди потрібно приїжджати зі своєю другою половиною ", - кажуть музиканти Gazeta.ua.

 

Для любителів розкішного відпочинку, теж знайдуться розваги. Уже кілька років діє єдиний п'ятизірковий готель Любліна, стіни якого були закладені ще в 16 столітті. Власники в кожному номері зберегли елементи оригінальної фортеці, на місці якої побудовано готель. Ціна номера стартує від $ 300. До послуг постояльців спа і банкетний зал. Картини, якими прикрашені стіни готелю, при бажанні теж можна придбати. Готель входить в список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

У центрі старого міста активно діє знамените кафе, де відвідувачі можуть випити кави в компанії котів, які мружачись на сонце залучають перехожих у відкритих вікон закладу. Завзяті театрали можуть відвідати місцеві постановки, з яким приїжджають артисти з різних країн. А костели, які знаходяться на кожній вулиці міста ще раз нагадають про те, що Люблін по праву носить звання одного з духовних і культурних центрів Польщі.

 

З 12 червня у Євросоюзі молоді люди зможуть безкоштовно подорожувати континентом.

Зацікавлені в участі у програмі DiscoverEU ("Відкрий Євросоюз") зможуть залишати свої заявки на Європейському молодіжному порталі. В рамках цієї програми 18-річні європейці зможуть влітку 2018-го вирушити в подорож по Європі, повідомляє DW.

Для молодих громадян Євросоюз надав 15 тис. безкоштовних квитків. Кількість квитків, які надаються тій чи іншій країні ЄС, буде пропорційною її населенню.

Зараз ви читаєте новину «Кава з котами та середньовічний готель: чим дивує романтичний куточок Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути